Aruba

'One happy island'. Så skönt sammanfattar lokalbefolkningen sin ö. Vi håller med!

Välkommen till Aruba i södra Västindien eller som lokalbefolkningen kallar sin ö: 'One happy island'. Resor till Aruba erbjuder kritvita stränder, varm sol, kristall klart vatten och vänlig befolkning. Här njuter man av lata dagar på stranden och lugna romantiska kvällar eller kanske ett besök på något av Arubas kasinon – med andra ord perfekt för bröllopsresor!

Arubas läge utanför orkanbältet i Västindien gör det möjligt att resa hit alla årstider. Solen skiner nästan alltid och det är oftast runt 28 grader varmt. Aruba en del av Konungariket Nederländerna och har en blandad befolkning. Ön är välmående med god ekonomi och de flesta arubaner talar förutom nederländska, som är det officiella språket tillsammans med papiamento, även engelska och spanska flytande.

Boka en resa till Aruba, ett populärt resmål bland Västindiens öar. Här kan ni njuta av en romantisk smekmånad eller bara koppla av i solen.

På Aruba och Eagle Beach har man gott om plats på den breda stranden vill man ha mer utbud av restauranger och shopping är det inte långt till den lite livligare Palm Beach.

Om ni drömmer om att gifta er i Västindien är Aruba perfekt och vi hjälper vi er att ordna allt. Ni är i goda händer och blir väl omhändertagna av hotellets egen bröllopskoordinator som ser till att ni får ert drömbröllop. Aruba är ett perfekt resmål för bröllop eller smekmånad!

Snabbfakta

  • Året runt resmål
  • Perfekt för romantiska resor
  • Gift er på plats

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Aruba

Resa Aruba, Manchebo Hotel

Välkommen till Aruba i södra Västindien eller som lokalbefolkningen kallar sin ö ”One happy island”. Här njuter man av lata dagar på stranden och lugna romantiska kvällar.


Bröllopsresor | Sol & Bad

Resa Aruba, Bucuti & Tara Beach Resort

Bonbini! Välkommen till Arubas kritvita stränder, varma sol, kristallklara vatten och vänliga befolkning


Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad


Mer fakta om Aruba

Allmänt om Aruba

Aruba är den minsta av de så kallade ABC-öarna och huvudorten heter Oranjestad. Här lever cirka 30 000 invånare på öns västra sida strax norr om flygplatsen Queen Beatrix International Airport.

Befolkningen uppgår till cirka 100 300 invånare. Huvudspråken är papiamento, engelska och spanska men det officiella språket är nederländska. Valutan är arubansk florin i motsats till Antiller Gulden som i de övriga Nederländska Antillerna.

Aruba har en mycket välmående ekonomi mycket tack vare turistindustrin och oljefyndigheter.

Aruba beboddes först av Arawakindianer och upptäcktes av européerna den 6 juli 1499 av spanjoren Alonso de Ojeda. I knappt 200 år tillhörde Aruba Spanien fram (maj 1636) då den tillföll Nederländerna.

Ön har också varit ockuperad av Storbritannien men  blev en egen autonom del av Nederländerna efter en folkomröstning genomförd 1977.