Chile

Landet med extra allt. Det är inte utan anledning som Chile brukar kallas extremernas land. Här görs ingenting halvdant, utan tvärtom till 110%. Minst.

Vill du resa men har svårt att välja plats är Chile förmodligen det perfekta resmålet. Här kan du få allt ifrån vibrerande städer, vingårdar och pittoreska badorter till öken, vulkaner och gröna laguner – i ett och samma land.

Detta avlånga land, som är närapå 500 mil långt men på sitt smalaste ställe bara 20 mil brett, börjar med öken i norr, har en frodig och bördig mitt och avslutas i ett kargt söder som nästan sträcker sig ända ner till Sydpolen. Här hittar du även Påskön som ligger lite för sig själv och är både mytomspunnen och exotisk.

Världens torraste öken
Låt oss börja i norr. Här hittar du Atacama, som är världens torraste öken. Här samsas milslånga sanddynor med vattensprutande gejsrar och smaragdfärgade laguner. Man brukar säga att ingenting blir tråkigt i Chile, och det gäller faktiskt till och med deras öken!

Landets frodiga mitt
Huvudstaden Santiago brukar kallas för Sydamerikas Barcelona och ligger mitt i landet, där det är som allra bördigast. Du har säkert redan gissat att helt i chilensk anda är det här inte en stad du förväxlar med andra. Här är det hög puls som gäller och är du ute efter känslan av storstad med allt det innebär kommer Santiago inte bara att leverera utan att överleverera! Här får du fest, shopping och restaurangliv i toppklass! Ett stenkast bort hittar du den lite lugnare och mer bohemiska kuststaden Valparaíso som har präglats både av att vara en hamnstad med arbetarrötter och en stad för konst och poesi. I närheten ligger också badorten Viña del Mar, som brukar gå under namnet Chiles Saint Tropez. Här hittar du både ständer, vackra parker och skyskrapor. Det är också i landets centrala delar du hittar alla vingårdar. Chile tillhör “den nya världens”
vinländer och har snabbt klättrat till att bli nummer fem i världen, vilket i sig är värt ett besök för den som intresserar sig för goda druvor.

Storslaget i söder
I söder blir det ytterligare en slags natur och det är också där du hittar den högt rankade nationalparken Torres del Paine, där storslaget bara är förnamnet! Tycker du om att vistas i naturen är det här en upplevelse du aldrig glömmer. Södra Chile har sin bästa tid mellan oktober-mars, för den som inte vill ha det alltför kallt.

Chile har även en rad öar att upptäcka. Vulkanön Påskön är alldeles unik med sina nästan 900 världskända stenstatyer och polynesiska kultur. Och ön Robinson Crusoe är faktiskt platsen där den skotska sjömannen Alexander Selkirk var strandsatt under fyra år vilket inte helt otippat inspirerade författaren Daniel Defoe till att skriva romanen om Robinson Crusoe.

Upptäck ditt Chile
Att försöka beskriva Chile i all sin prakt och med allt landet har att erbjuda är nästan en omöjlighet. Tänk dig hela världens natur och utbud i ett enda land så har du kommit en liten bit på väg. Resten måste du nästan upptäcka själv. Vi hjälper dig gärna.

Snabbfakta Chile

  • Fantastisk & omväxlande natur
  • Viner i världsklass
  • Påskön
  • Kombinera med övriga Sydamerika

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Chile

Rundresa Chile

Att leva varje dag som om det vore den sista låter kanske livsbejakande på pappret, men i ärlighetens namn är det inte så enkelt om det låter. Om man inte har de perfekta förutsättningarna, förstås. Och det ser vi till att vår rundresa i Chile har. Välkommen på en 12-dagarsresa där varje minut räknas.Mer fakta om Chile