Curaçao

Curaçao är en underbar ö som besitter en stor portion charm och karisma. Med en medeltemperatur runt 27 grader året runt i kombination med kritvita stränder och azurblått vatten är Curaçao en svårslagen favorit i Karibien.

Curaçao tillhör de så kallade ABC-öarna i Nederländska Antillerna där A:et står för Aruba och B:et står för Bonaire. Curaçao är den största av dessa tre öar med strax under 150.000 invånare fördelat på cirka 50 nationaliteter.

Curaçao ligger cirka 70km norr om Venezuela, skyddat och klimatsäkert utanför orkanbältet. Här finner du fantastiska vita sandstränder och färgglada rev som gör både snorkling och dykning till en fantastisk upplevelse. Medeltemperaturen ligger på sköna 27 grader i både vatten och på land och hit går det bra att åka året runt!

Namnet Curaçao kommer från tiden då spanjorerna regerade på ön. De kallade den 'Corazon' (hjärta på spanska) - vi är övertygade om att ön får en plats även i ditt hjärta!
hjärta på spanska.

Huvudstaden Willemstad är en supercharmig liten stad där man gärna strosar runt i de många gränderna. Passa också på att besöka marknaden eller sätt dig på någon av de mysiga uteserveringarna och njut av ett kallt glas vin eller en drink. Här finns ett bra och varierat utbud av restauranger.

Det är bekvämt att ta sig till Curaçao. KLM flyger från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn via Amsterdam. Den långa flygstreckan tar cirka 10 timmar.

Vi rekommenderar varmt en kombinationsresa med exempelvis Aruba eller vår nyhet Colombia! Hör gärna med oss vilka möjligheter som finns - vi designar er resa till Curaçao helt efter era önskemål och funderingar!

Snabbfakta

  • Året runt resmål
  • Fantastisk dykning
  • Kombinera med Aruba eller Sydamerika!

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Curaçao

Resa till Curaçao, Papagayo Beach Hotel

När det är de vuxnas tur att resa och roa sig är Papagayo Beach Hotel på Curacao ett självklart val. Här ligger lugnet och stillheten granne med äventyr och all-nighters.


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Paketresa Curaçao, Lions Dive & Beach Resort

Barfotakänslan infinner sig direkt när du stegar in på hotellet. När du sedan promenerar ner på stranden kommer känslan av Karibien...


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad


Mer fakta om Curaçao

Allmänt om Curaçao

Curaçao ligger ca 70 km norr om Venezuela i sydliga delen av Karibiska havet, mellan Aruba och Bonaire. Tillsammans utgör de ABC-öarna. Curaçao är en lång, och till största delen platt ö.

Kustlinjen längs södra sidan är oregelbunden och har många små bukter och vikar, däribland de utsökta vikarna och stränderna på öns västkust. De största havsvikarna finns från mellersta östkusten till längst ut på östra sidan, där huvudstaden och hamnstaden Willemstad ligger. I och runt denna historiska stad bor de flesta av Curaçaos 140 000 invånare.

Den långa nordkusten, ständigt utsatt för de nordostliga passadvindarna, kännetecknas av en grov kustlinje med klippformationer av kalksten ovanpå uråldriga vulkaniska berg samt av väderbiten terräng. Här bor inte så mycket folk som på sydkusten, men det finns fler små byar med traditionella “landhuis” och även gamla plantageanläggningar.

Västkusten karakteriseras av en vidsträckt bergig terräng, i de flesta fall omgiven av Christoffel Park. I denna 1.820 hektars stora park ligger berget Mt. Christoffel, med den högsta toppen på Curaçao med sina 377 m ö.h. Den östra delen av ön omfattar en platt och mestadels torftig slätt, med endast några få bosättningar och några byvägar som sammanbinder inlandet med kusten. Curaçao är en torr ö med endast 510 mm regn per år. Den största delen av vattenförsörjningen kommer från en stor destilleringsanläggning på sydkusten. Det finns även några saltdammar på ön.