Kanada

"From far and wide, O Canada...". Strofen är tagen ur Kanadas nationalsång och ger en hint om landets storlek.

Kanada är världens, till ytan, näst största land. Faktiskt större än USA vilket inte många tänker på. Landet sträcker sig från Stilla havet i väster och Atlanten i öster vilket ger stor variation på miljöer med allt från höga berg till stora skogar.

I västra Kanada hittar du ett par av världens bästa områden för skidåkning. I provinsen Alberta hittar du exempelvis Banff som är en klassisk skidort med underbar skidåkning. Lite längre västerut ligger provinsen British Columbia där Whistler erbjuder snustorr snö och drygt 20 mil pister.

Kanada är också storstäder där tempot generellt är något lugnare än i södra grannlandet USA. Människorna är genuint trevliga på nordamerikanskt manér och det är lätt att känna sig hemma i både Vancouver och Toronto. I franskspråkiga provinsen Québec är vackra Montréal huvudstad och här talas franska som förstaspråk.

När vi pratar om Kanada måste vi också nämnas ishockey. Hockey är religion i Kanada och kanadensarna själva hävdar att sporten uppfanns här. I NHL finns ett par klassiska kanadensiska lag som Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens, Vancouver Canucks & Calgary Flames. Många svenskar har genom åren spelat i NHL och i Kanadensiska lag, exempelvis Peter Forsberg, Börje Salming och Mats Sundin.

Snabbfakta

  • Fantastisk skidåkning
  • Fiske
  • Ishockey
  • Storstäder

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Kanada

Skidresa med heliskiing i Kanada

"Champagne powder. Here in Canada we don´t just have powder snow. We have champagne powder snow"


Lifestyle | Skidresor

World Cup i ishockey 2016

Den klassiska turneringen är tillbaka! World Cup i ishockey 2016 spelas i Kanada, närmare bestämt i Toronto och Air Canada Centre. Se Tre Kronors stjärnor live!


Ishockeyresor | Storstadsresor


Mer fakta om Kanada