Kenya

Kenya är ett spännande och fantastiskt land i Afrika med skiftande natur och ett rikt kulturarv. Utbudet av aktiviteter är nästan obegränsat i Kenya och naturligtvis är safari en av höjdpunkterna när man besöker landet.

Resor hit går utmärkt att kombinera med flera länder och olika aktiviteter och förutom safari kan man spela bra golf, klättra och vandra i de fantastiska bergen. Föredrar man aktiviteter på havet rekommenderar vi djuphavsfiske, dykning & segling.

En paketresa i Kenya innehåller djur- och naturupplevelser och brukar avslutas med avkopplande dagar med sol & svalkande bad i Indiska Oceanens turkosblå vatten.

Till Kenya åker de flesta framförallt för den klassiska safarin som är i världsklass. Safariutbudet är högst varierat. Varför inte prova på en ballongsafari? Eller en vandringssafari tillsammans med en massaj som säkert ledsagar dig genom landskapet. Är ni på en familjeresa kan safarituren anpassas efter era önskemål.

Masai Mara är den största och mest kända nationalparken i Kenya. I parken finns det stora chanser att få se ”the big five” - elefant, afrikansk buffel, lejon, leopard och svart noshörning. På de enorma slätterna reser sig girafferna majestätiskt och impalorna gör improviserade skutt när de leker. Här finns också mer än 450 fågelarter. Nationalparken är uppkallat efter massajerna som bor i och runt omkring Masai Mara.

Varje år korsar över en miljon djur, bland annat gnuer, gaseller och zebror Mara-floden under migrationen. Några faller offer för lurpassande, hungriga krokodiler.

Fler kända nationalparker i Kenya är Lake Nakuru, Tsavo och Amboseli och de erbjuder alla olika upplevelser. Nationalparkerna och naturreservaten i Kenya gör enorma insatser i kampen att rädda djurlivet. De har bland annat lyckats med att förhindra att noshörningen har dött ut.

Nairobi, Kenyas huvudstad, är en livlig afrikansk storstad som erbjuder många kul upplevelser. På Shelldrick's elefantdagis kommer ni nära de söta elefantungarna och på Karen Blixens farm visar er hur det var under Kenyas kolonialtid.

Mombasakusten med sina kritvita finkorniga sandstränder och palmerna som vajar mot skynj är en trevlig avslutning på resan. Bamburi och Diani beach är semesterorter på Mombasakusten och här finns fina all-inklusive hotell, kritvita stränder och ett turkosblått hav med levande korallrev att snorkla i.

Ni kan spela golf på Leisure Golf Club, åka på fisketur, kitesurfa eller åka till Mombasa stad på en stadsrundtur och göra en utflykt till Fort Jesus. Mombasa är barnvänligt och här finns många aktiviteter för hela familjen.

Man kan också avsluta resan på underbara Zanzibar som ligger i Indiska Oceanen strax utanför Tanzanias kust. Här kan du njuta av milslånga vita stränder och snorkla i det kristallklara vattnet bland färgstarka fiskar och vackra korallrev.

Öppna ditt sinne och upptäck det bästa av Kenya. Vi designar och paketerar din resa till Kenya och lägger fokus på att hitta rätt lösningar där kvaliteten är hög!

Snabbfakta

  • Fantastisk safari
  • Migrationen
  • Bergsvandring & bergsklättring
  • Underbara stränder mot indiska oceanen

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Kenya

Safariresa Kenya

Jeepen glider ljudlöst fram över savannen och det enda som hörs är de vilda djurens läten. Framför dig stiger solen som snart ska sprida ljus och värme över landskapet. En ny dag nalkas.


Familjeresor | Generationsresor | Safariresor


Mer fakta om Kenya