Kuba

När man vandrar omkring på gatorna i gamla Havanna står tiden verkligen stilla. Kontrasterna är enorma; bilar från 50-talet och byggnader från 1500-talet! En resa till Kuba är mångt och mycket en resa i tiden.

På Kuba kan Du njuta av det bästa från många världar! Stränderna är Karibiskt kritvita och håller hög klass. Salsarytmerna är medryckande, det historiska arvet unikt och folket är underbart charmigt.

Snabbfakta

  • Havannas miljöer
  • Hemingway
  • Mojitos
  • Karibiska stränder
  • Salsa & musik

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Kuba

Rundresa på Kuba med guide

Kuba är som en tidsmaskin. Var annars kan man se så många amerikanska 50-talsbilar? Kuba är också salsa, ett leende folk och en fantastisk karibisk pärla som förtjänas att upptäckas.


Rundresor | Sol & Bad


Mer fakta om Kuba

Mer fakta om Kuba

Republiken Kuba är den största staten i Karibiska havet och granne med USA, Mexico och Bahamas. Staten Kuba omfattas av själva Kuba, Isla de la Juventud samt cirka 1600 småöar, ‘Los Cayos’.

Kuba upptäcktes av Christoffer Columbus 1492 och 1511 grundade spanjorerna sin första stad och besegrade lokalbefolkningen. Sedan 1959 har landet styrts av Fidel Castro och det kommunistiska partiet.

Näringslivet har dominerats av sockerrörsodlingarna men man har även organiserat små kooperativa jordbruk som producerar kaffe, citrusfrukter och den berömda Havannatobaken som används i framställning av cigarrer.

På senare år har turismen spelat en allt större betydelse och idag svarar turismen för mer än hälften av Kubas inkomster i utländsk valuta.

Bästa tiden att besöka Kuba

Kuba har ett härligt väder med cirka 330 soldagar per år.

Från juli till slutet av oktober finns det risk för att det kan dra in orkaner över landet och det är dessutom mer regn dessa månaderna.

Mellan november-maj är det alltså mycket behagligt och temperaturerna ligger mellan 27-33 grader.

i januari kan det komma in tillfälliga kallfronter men det är ovanligt att temperaturen sjunker under 10 grader, ens på nätterna.

Visum till Kuba

Navigare Moments kan hjälpa er med visum till Kuba och detta kostar 500:- (september 2014). Det vi behöver är en kopia av ditt pass och detta kan du antingen scanna eller så tar du en bild med din telefon och skickar till oss.

Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter avslutad resa!