Marocko

Marrakech. Atlasbergen. Saharaöknen. När vi söker efter nya resmål är det ofta klassiska platser som kommer in i våra tankar. Marocko är sägenomspunnet och än idag dröjer sig känslan av 'tusen och en natt' kvar.

Bara 5 timmar från Skandinavien ligger Marocko. Ett fantastiskt land med otroliga kontraster, smaker, dofter & färger. Marocko erbjuder arabiska nätter, nomader, spännande marknader, äventyr och upplevelser. Upplev mäktiga Atlasbergen och Saharas öken.

Marocko är ett land där nutid, medeltid och allt däremellan existerar bredvid varandra. Ett kontrasternas land där rikedom och fattigdom går hand i hand och där inget är förutsägbart.

Marrakech ligger i södra Marocko, vid foten av de Höga Atlasbergen, vars toppar man kan skymta ifrån staden. Det var hit som karavanerna kom efter den flera månader långa vandringen från Timbuktu, genom Sahara. Idag upplever Marrakech ännu en guldålder med nya läckra restauranger, caféer & gallerier.

Nya hotell växer upp som svampar ur jorden. Det ena mer spektakulärt än det andra. Ibland i form av kompletta anläggningar - ibland i formen av en riad.

Riad betyder trädgård och dessa orientaliska hem är byggda kring en patio med en porlande fontän i mitten. Alla rum vätter mot innergården och en kringbyggd balkong leder till gästrummen på andra våningen. Arkitekturen är orientalisk med valvbågar och mosaik som traditionella inslag. Riaderna ligger som små oaser i den delvis både fattiga och slitna medeltida stadskärnan. Det marockanska vardagslivet fortgår strax utanför dörren. Det är fem minuters promenad till det omtalade gycklartorget, Jemaa el Fnaa och nära till både den gigantiska basaren, hantverkskvarteren och andra sevärdheter.

Snabbfakta

  • Perfekt för weekendresor
  • Äventyr
  • Konferensresor
  • Fantastiska hotell

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Marocko

Resa Marrakech, Fellah Hotel

Kan man blanda retrolyx, drömmar & kultur och få ett unikt hotell som resultat? Svar ja.


Familjeresor | Generationsresor | Grupp & konferensresor | Lifestyle


Mer fakta om Marocko