Montenegro

Det lilla landet med de stora kontrasterna. Tänk att njuta av en medelhavskust med kristallklart vatten på förmiddagen och på eftermiddagen vandra bland fascinerande bergstoppar. I Montenegro är detta möjligt!

Landet, som består av 60% berg, 30% kust och 10% höglandsplatå, är ungefär lika stort som Skåne och är rikt på kontraster. Här finns allt att erbjuda – från boende på en lokal bondgård till 5-stjärniga lyxhotell. Från att bada i en vacker turkosblå badvik – till skidåkning endast några timmar från kusten!

I det lilla landet finns 4 stora naturreservat med möjligheter till äventyr i bergen: forsränning, klättring, zipline, köra fyrhjuling, skidåkning mm. Längs med kusten kan man njuta av gamla romerska och venetianska småorter, segla i den fantastiska Kotor-bukten och äta på förstklassiga fisk- och skaldjursrestauranger.

Dubrovnik med dess mäktiga murar är en av Medelhavets självklara pärlor. Staden, som tillhör Kroatien, har sedan 1200-talet varit en betydelsefull handelsstad och dessförinnan varit en illyrisk, grekisk och romersk utpost. För de nutidsorienterade känner alla som följer tv-serien “Game of Thrones” väl igen sig, då många scener spelats in i den gamla stadskärnan. Dubrovnik blev hårt åtgånget under den 2-åriga belägringen 1991-92, men har sedan dess varsamt restaurerats upp och är nu återigen en blomstrande medelpunkt.

Med direktflyg från Sverige är staden en utmärkt utgångspunkt för regionen och vi kan erbjuda allt från guidade turer, teamaktiviteter, vinprovningar, bilfärd med gamla Renault 4L, båtturer och boende på trevliga hotell.

Montenegro

  • Naturupplevelser
  • Spännande historia
  • Från alptoppar till turkosa vikar
  • Undangömd pärla

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Montenegro

Företagsevent Montenegro

Montenegro och Dubrovnik är solklara pärlor att besöka. Anledningarna är lätta att rada upp: prisvärt, enkla transporter, massor av aktivitetsmöjligheter och otroligt vackert!


Grupp & konferensresor | Seglingsresor | Skidresor


Mer fakta om Montenegro

Montenegro är en republik belägen vid Adriatiska havet i Sydeuropa, på Balkanhalvön. Landet gränsar till Kroatien och Bosnien–Hercegovina i norr, Serbien och Kosovo i öster samt Albanien i söder. Huvudstaden heter Podgorica. Namnet Montenegro kommer från en översättning till venetiansk italienska av det montenegrinska namnet Crna Gora som betyder "Svarta berget". Montenegro hade 625 266 invånare vid folkräkningen 2011.

Dubrovnik (tidigare Ragusa) är en stad i södra Kroatien. Staden har 42 615 invånare (2011) och är beläget vid Adriatiska havet i sydligaste Dalmatien och är framför allt en turistort och kulturellt centrum. Det gynnsamma klimatet, stadens långa historia som maritim stat (1358–1808) samt dess framstående arkitektur och byggnadsverk i en välbevarad gammal stadskärna, omgärdad av en upp till sex meter tjock medeltida stadsmur, har gjort Dubrovnik till den kanske främsta, mest välbesökta och internationellt igenkännbara turistdestinationen i Kroatien.

År 1979 sattes Dubrovniks historiska delar upp på Unescos världsarvslista och staden har beskrivits av bland annat CNNGo som en av världens tio bäst bevarade medeltida muromgärdade städer.

Flygplatsen ligger 22 km från stadens centrum.

(Källa: Wikipedia Sv)