Peru

Mystik och magi. Två små ord som ibland används lättvindigt men som på pricken beskriver Peru. Det räcker att vi nämner Titicacasjön, världens högst belägna sjö. Eller Machu Picchu som uppfördes för kungligheter och vetenskapsmän på 1400-talet.

I Peru lever ättlingarna till Inkafolket kvar och deras färgglada dräkter syns på långa vägar. Även språket, Quechua, talas men det är givetvis Spanskan som är officiellt språk i landet. De gamla inkaindianerna levde i harmoni med naturen och det är inte svårt att förstå deras dyrkan av berg, floder och sjöar. Perus natur är nämligen storslagen och här tronar många snöklädda bergstoppar runt slingrande, mäktiga floder. I norra Peru förtrollar Amazonas sina besökare med tät djungel, rikt djurliv och unika upplevelser.

Längs Perus norra kust är surfingen populär och här finns några av de bästa vågorna i Sydamerika. Även om Stilla Havet är kallt så är vattnet badbart här. Räkna inte med karibiska temperaturer i vattnet bara!

Två mycket populära platser att besöka är Titicacasjön och Machu Picchu. Båda platserna är centrala i Inkaindianernas världsbild där Titicacasjön sägs vara födelseplatsen för Inkariket. Solguden Inti lämnade sina två barn, Manco Capac och Mama Oclloj på sjöns stränder för att därifrån grunda sitt rike.

Machu Picchu uppfördes under 1400-talet och upptäcktes aldrig av de spanska conquistadorerna. Staden ligger bedårande vackert på en 500 meter hög bergsrygg. På tre sidor om staden stupar platåns klippväggar 400 meter rakt ner. Myndigheterna i Peru har på senare tid infört hårda restriktioner i antal besökare per år eftersom den tidigare massturismen orsakat världsarvet skada.

Peru är ett land som har otroligt mycket att erbjuda och eftersom landet dessutom gränsar till både Ecuador, Brasilien, Bolivia & Chile är kombinationsmöjligheterna nästintill obegränsade!

  • Fantastiska miljöer
  • Spännande historia
  • Machu Picchu
  • Titicacasjön

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Paketresor till Peru

Vandringsresa till Machu Picchu, Peru

Få platser på jorden är så mytomspunna och magiska som inkaleden och Machu Picchu. Vi har valt en annorlunda och lite lyxigare väg upp till ett av världens 7 nya underverk.


Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle


Mer fakta om Peru