Ayurveda & stränder.

Grönskan. Det första som slår en när man kommer till Kerala är den lummiga grönskan. Här trängs mangoträden med kokospalmer och risodlingar. Te och kryddplantagen breder ut sig på bergssidorna och gör inramningen total. När man varit på plats ett tag slås man av lugnet. Det är svårt att tänka sig en mer fridfull plats än Kerala.

Nu kan Navigare Moments erbjuda en exotisk rundresa till Kerala, en förtrollande grön delstat i södra Indien, där landskapet domineras av ris och teodlingar samt mängder av kokospalmer. Fokus ligger på att uppleva Keralas kultur och natur för att sedan avsluta med avkopplande och lata dagar i Kovalam som med sina palmklädda stränder är perfekt för sol och bad. Givetvis har vi handplockat unika hotell och våra fantastiska guider är med er under större delen av rundresan.

Upplev Cochins smala gränder där många kyrkor, moskéer och tempel står uppförda sida vid sida i total harmoni. Ett ”måste” är också den traditionellt vackra kathakalidansen. Uppe i bergen är landskapet täckt av gröna tebuskar, kaffeodlingar och porlande bäckar. Vi bor en natt på ett teplantage och på vår vandring genom skogen får vi se hur kryddor som kanel, muskot och ingefära växer.

Kerala är den rikaste och mest utvecklade delen i Indien och är också känt för det stora kanalsystem längs kusten som kallas ”the Backwaters”. vi bor vid sjön när naturen och sedan övernattar vi på en husbåt och glider fram i lugn takt och bevittnar befolkningens dagliga aktiviteter. Kerala är också Ayurvedans hemland. Passa på att få en Ayurvedisk massage, där kroppen masseras enligt traditionen rikligt med örtoljor.

Alla våra rundresor i Kerala utformas tillsammans med våra kunder och vi är lyhörda för alla önskemål som kommer upp. Av den anledningen har vi inga färdiga prisbilder men resan som vi specificerar nedan kostar från cirka 22.695:- per person.

Varmt välkomna att upptäcka Indien & Kerala tillsammans med oss!

Detta ingår

  • Flyg med Qatar Airways till Cochin. Hemresa från Trivandrum
  • Flygskatter
  • Rundresa enligt program, 9 nätter

Prisindikation: På förfrågan!


Mer fakta om Rundresa Kerala

Snabbfakta

  • Vackra hotell
  • Spännande kultur
  • Intressanta möten
  • Färgsprakande natur
Program

Dag 1:
Ni landar på flygplatsen i Cochin och blir mötta av er guide som ni har med er under delar av resan. Transfer direkt till hotellet, Brunton Boatyard som är ett vackert hotell i viktoriansk stil med känsla för detaljer och ett genomgående miljö vänligt koncept.

På eftermiddagen gör ni en rundvandring i Cochin som är en av södra Indiens viktigaste hamnstäder. Den kallas även ”Österns Venedig” och är mycket fridfullt planerad med stora träd som skuggar gatorna och skänker skön svalka. Här glider färjorna, det bekvämaste färdmedlet, fram mellan öarna. I den gamla delen av Cochin är gatorna smala och ni får se flera olika stilar på byggnaderna som återspeglar mixen av de många olika kulturer som samsas här. Det finns också två kyrkor som uppfördes av portugiserna.

Ni kommer att stöta på intressanta konstgallerier som uppvisar lokala talanger, små kaféer och butiker. Det är ett fantastiskt område att strosa runt på! Vandringen avslutas vid det unika fiskalägret med så kallade kinesiska fiskenät, en sorts väldiga sänkhåvar. Ni kommer fram när de lokala fiskebåtarna drar in med sin fångst för dagen. Det är en livlig auktion på stranden och runt omkring finns flera caféer som alla erbjuder att tillaga fisk enligt sina egna recept.

Övernattning på Brunton’s Boatyard

Dag 2:
Efter en stärkande frukost beger ni er till Mattancherri Palace. Detta palats byggdes av portugiserna åt Maharadjan i Cochin, i utbyte mot rättigheterna till att bedriva handel. Palatset består av två våningar och är byggt i traditionell Keralastil som kallas för “nalukattu” (fyra byggnader runt en innergård i mitten) Palatset är byggt i trä med rikliga sniderier. Det uppvisar minnessaker från Maharadjans samlingar, men det är mest känt för sina enastående muralmålningar på väggarna. Man kan fortfarande se några av dessa utmärkta målningar från sextonhundratalet som illustrerar episoder från den stora indiska eposet – The Ramayana.

Kristendomen kom till Indien genom Kerala och det mest betydande inflytandet är synagogan som är en av de största attraktionerna i området. Runt synagogan är det ett virrvarr av antik och kryddbutiker och flera olika  souvenirsstånd här är det roligt att vandra omkring. Senare möter ni er guide på en bestämd tid du på väg tillbaka till hotellet görs ett stopp på Bazaar Street, känd för sina kryddor.

Senare kommer ni att få se en dansföreställning, Kathakali. Det är en klassisk dansform som har sitt ursprung i Theyyam, en ritual dans från norra Kerala och Kalaripayattu som är kampsporter som går tillbaka tusentals år. Dansarna använder dramatiska kostymer och överdrivet ansiktssmink.Dansen framförts till ackompanjemang av trummor och cymbaler. Dansarna använder rörelser som härstammar från episoder ur Mahabharata och Ramayana sägnerna.

Dag 3 (Cochin/Munnar):
Idag lämnar ni Cochin tidigt för att åka till Munnar. Resan är en upplevelse i sig där färden går förbi kokosnötsplantager och djungellandskap. Det är ett utmärkt tillfälle att studera det dagliga livet! Vi stannar till vid Thattekad för en förmiddag med elefanterna och det ingår en ridtur också. På eftermiddagen ankommer vi till Windermere Estate där vi övernattar. Detta är ett charmigt familjeägt hotell som ligger uppe i bergen i ett teplantage i Munnar med otrolig utsikt över de gröna sluttningarna längs bergen. På kvällen gör vi en guidad vandring längs te och kardemummaplantagen.

Dag 4 (Munnar/Kumarakom):

Efter frukost besöker vi te-muséeti Munnar där vi får lära oss mer om både Keralas tehistoria och framställningen av te genom århundraden. Vi äter lunch på Talayar Bungalow. Efter ett besök på den lokala grönsaksmarkanden fortsätter färden till Kumarakom där ni bor längs sjöarna och kanalerna på Coconut Lagoon.

Dag 5 (Kumarakom):
Denna dag är fri att njuta av de vackra omgivningarna och hotellets aktiviteter. Koppla av vid swimmingpoolen eller vandra längs kanalerna till den lilla byn. Testa yoga eller ayurvedamassage och passa på att delta i en matlagningskurs på eftermiddagen.

Dag 6 (Backwaters):
Idag lämnar vi Kumarakom för att tillbringa ett dygn på vattnet. Flera kanaler och sjöar länkas samman och mynnar slutligen ut i havet. Kanalsystemet skapades ursprungligen för transport av kryddor, gummi, frukter och ris.  Att åka längs vattnet gör att man får se saker som är omöjliga att upptäcka om man åker på land. Husen längs kanalerna är i allra högsta grad beroende av vattnet för försörjning och transport. Vi får se båtar som transporterar varor till marknaden och barn till skolan men även fiskebåtar som fiskar efter musslor.

Resan kommer att ske genom husbåtar som kallas ”Kettuvalloms”. Ursprungligen var dessa risbåtar men gick ur drift när vägtransporter blev ett mer ekonomiskt sätt att förflytta råvaror. Istället för att transportera ris har de renoverats till bekväma husbåtar med sovrum och tillhörande badrum och är gjorda helt av naturliga miljövänliga material. Med på husbåten finns en skeppare och en kock.
Övernattning ombord på husbåten.

Dag 7 (Backwaters – Kovalam):
Efter frukost lämnar vi husbåten och åker vidare till Kovalam för att njuta av soldränkta stränder. Vi bor på fina Hotel The Leela som ligger vid stranden där man har en underbar utsikt över havet.

I Kovalam väntar tre avkopplande dagar med strandliv, shopping och sista chansen för Ayurveda-behandlingar. Längs strandpromenaden ligger små butiker som säljer kläder och souvernier. Här finns också många restauranger och trevliga kaféer som serverar färska räkor och bläckfisk. Vill man testa något mer exotiskt så beställer man svärdfisk! Här finns både genuin indisk mat och mer turistanpassade, västerländska rätter.

Dag 8: Njut av stranden och omgivningarna

Dag 9: Njut av stranden och omgivningarna

Dag 10: Tidig avfärd för transfer till flygplatsen i Trivandrum där vi avslutar denna spännande rundresan och flyger tillbaka till Sverige.


Bokningsförfrågan


Exotisk rundresa i Kerala, Indien


Liknande Resor

Yogaresa till Goa, Indien 2017

En yogaresa kan vara början på din inre resa. Eller en fortsättning på den...


Lifestyle | Spa & Wellness

Flexibla paketresor till Maldiverna Olhuveli Resort

Förgyll tillvaron genom att åka till Maldivernas Olhuveli Beach & Spa! Vår paketresa till Maldiverna bjuder dig de mjukaste av vita sanddyner, turkost vatten, en avslappnad miljö och samtida lyx och bekvämligheter.


Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Kuredu Resort

Kuredu Island Resort & Spa är ett unikt hotell som alltid får högsta betyg av våra kunder. Varmt välkommen att upptäcka detta sköna paradis, du med!


Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Baros Maldives

Baros Maldives är nog så nära drömmen om paradiset man kan komma. En idyllisk lagun med kristallklart vatten och en anläggning med fantastisk mat & service.


Bröllopsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Paradisön Alphonse Island

En privat ö – kan det vara något? Frågan är förstås retorisk. För vem vill inte vara på en nästan helt egen ö i solen, med vajande palmer omgiven av turkost vatten? Följ med till ön Alphonse Island i Seychellerna, en privat ö med endast ett exklusivt boende.


Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Sri Lanka, 10 nätter

Sol och bad är ju alltid underbart, men VAR man lägger sin handduk är långt ifrån oviktigt. Och vad vore lata dagar i solen om det inte fanns spännande aktiviteter att varva med? På Sri Lanka hamnar du mitt i målbilden direkt.


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Rundresa Bali

Har du sett Bali finns det förmodligen ändå fortfarande mycket mer att upptäcka! Det här är nämligen ön som bjuder på allt ifrån paradislika stränder, regnskog, berg och hav till kultur och chict beachhäng.


Familjeresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Rundresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Hawaii

Hawaii är paradisöarna som de flesta har en relation till – men inte lika många har besökt. Föreställningarna handlar ofta om palmer, blomsterkransar och hula-huladans, men den här lilla gruppen öar rymmer oändligt mycket mer än så.


Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Rundresor | Sol & Bad

USA

Rundresa Sri Lanka, 12 nätter

På denna fantastiska rundresan får du uppleva en undangömd pärla i kombination med ett av de nyaste, snyggaste hotellen vi sett på Sri Lanka. Utöver detta lovar vi att Sri Lankas vackra natur kommer att göra intryck som varar länge...


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Rundresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Curaçao, Papagayo Beach Hotel

När det är de vuxnas tur att resa och roa sig är Papagayo Beach Hotel på Curacao ett självklart val. Här ligger lugnet och stillheten granne med äventyr och all-nighters.


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Zanzibar, Baraza Resort

Det finns många paradis här på jorden, men väldigt få har ett av världens 60 bästa hotell och en strand som rankas som en av världens 30 bästa. Välkommen till Baraza på Zanzibar!


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness