I Montenegro kan du också hyra en båt
Drömlika landskap i höga berg som du inte trodde fanns!
Lite båtfärden i Fantomen på Operan?
Här finns rundresor och öar att utforska
En lokal fordonstävling med fyrhjulingar?
Tågbanorna kan vara lika vackra som på film
Montenegro erbjuder unik natur och friluftsliv
Här lever klassiska veteranbilar kvar i tiden
Maten i Montenegro är exceptionellt bra enligt många
Här passerar vi en lokal by

Kontrasternas land

Redan de gamla grekerna fann lyckan i regionen som idag är en blomstrande destination.

Montenegro och regionen kring Dubrovnik är med dess levande historia och rika kulturarv ett fantastiskt ställe att mötas på. Här finns möjligheten att under några dagar få uppleva kombinationen av de de mest komfortabla hotellen med den senaste teknologin för större konferenser och naturupplevelser med vyer som lämnar en mållös.

Landet, som består av 60% berg, 30% kust och 10% höglandsplatå, är ungefär lika stort som Skåne och är rikt på kontraster. Här finns allt att erbjuda – från boende på en lokal bondgård till 5-stjärniga lyxhotell. Från att bada i en vacker turkosblå badvik – till skidåkning endast några timmar från kusten!

I det lilla landet finns 5 stora naturreservat med möjligheter till äventyr i bergen: forsränning, klättring, zipline, köra fyrhjuling, skidåkning mm. Längs med kusten kan man njuta av gamla romerska och venetianska småorter, segla i den fantasiska Kotor-bukten och äta på förstklassiga fisk- och skaldjursrestauranger.

Dubrovnik med dess mäktiga murar är en av Medelhavets självklara pärlor! Staden, som tillhör Kroatien, har sedan 1200-talet varit en betydelsefull handelsstad och dessförinnan varit en illyrisk, grekisk och romersk utpost. För de nutidsorienterade känner alla som följer tv-serien “Game of Thrones” väl igen sig, då många scener spelats in i den gamla stadskärnan. Dubrovnik blev hårt åtgånget under den 2-åriga belägringen 1991-92, men har sedan dess varsamt restaurerats upp.

Med direktflyg ifrån Sverige är staden en utmärkt utgångspunkt för regionen och för våra grupper kommer vi att erbjuda allt från guidade turer, teamaktiviteter, vinprovningar, bilfärd med gamla Renault 4L, båtturer och boende på trevliga hotell.

Eftersom aktiviteterna är så varierande avstånden korta, passar destinationen att åka till under årets alla perioder.

Ring oss gärna för mer detaljer!

Prisexemplet nedan är baserat på 65 personer i april.

Detta ingår

  • Boende på 4-stjärnigt hotell
  • Helpension
  • Transfer
  • Båttur längs med Kotor bukten
  • Jeep-safari

Prisindikation: Från ca 5500 SEK per person


Mer fakta om Montenegro

Snabbfakta

  • Prisvärt
  • Fantastisk matkultur
  • Spännande aktiviteter
  • Gästvänligt
Inspirationsfilm

 

Fakta

Montenegro är en republik belägen vid Adriatiska havet i Sydeuropa, på Balkanhalvön. Landet gränsar till Kroatien och Bosnien–Hercegovina i norr, Serbien och Kosovo i öster samt Albanien i söder. Huvudstaden heter Podgorica. Namnet Montenegro kommer från en översättning till venetiansk italienska av det montenegrinska namnet Crna Gora som betyder “Svarta berget”. Montenegro hade 625 266 invånare vid folkräkningen 2011.

Dubrovnik (tidigare Ragusa) är en stad i södra Kroatien. Staden har 42 615 invånare (2011) och är beläget vid Adriatiska havet i sydligaste Dalmatien och är framför allt en turistort och kulturellt centrum. Det gynnsamma klimatet, stadens långa historia som maritim stat (1358–1808) samt dess framstående arkitektur och byggnadsverk i en välbevarad gammal stadskärna, omgärdad av en upp till sex meter tjock medeltida stadsmur, har gjort Dubrovnik till den kanske främsta, mest välbesökta och internationellt igenkännbara turistdestinationen i Kroatien.

År 1979 sattes Dubrovniks historiska delar upp på Unescos världsarvslista och staden har beskrivits av bland annat CNNGo som en av världens tio bäst bevarade medeltida muromgärdade städer.

Flygplatsen ligger 22 km från stadens centrum.

(Källa: Wikipedia Sv)


Bokningsförfrågan


Toppa laget med nya upplevelser


Liknande Resor

Golfresa The Fox Club, Florida

Har du drömt om att spela golf på en privat golfklubb i USA? Nu har du chansen - vi hälsar dig välkommen till The Fox Club!


Golfresor | Grupp & konferensresor

USA

Konferenssegling i Medelhavet

Att segla med sina anställda på en oförglömlig konferens är ett av de bästa sätten att stärka gemenskapen på företaget. En konferenssegling i Grekland eller Kroatien ställer stora krav på samarbetsförmåga, kommunikation och tillit, något som blir allt viktigare inom dagens näringsliv.


Grupp & konferensresor | Seglingsresor

Skidresa Alagna, Hotel Monterosa

100 meter från skidliften och i hjärtat av den italienska alpbyn Alagna ligger vackra Hotel Monterosa.


Grupp & konferensresor | Skidresor

Skidresa Chamonix, Heliópic Hotel

Modernt men med en välkomnande känsla. Hotellet är perfekt för både familjer och för företaget som vill åka skidor på sin nästa konferensresa.


Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor

Skidresa Italien, Nira Montana Hotel

I den lilla byn La Thuille (1.400 m.ö.h), som ligger inbäddad bland bergstoppar hittar man en hotellpärla i form av Nira Montana


Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor

Konferensresa Sicilien

Sicilien omfamnar oss med värme och mångkultur. Här har sjöfararna landat, styrt och spridit sin kultur. Greker, romare, spanjorer och normander - de har alla varit här och satt sin prägel på ön under olika historiska epoker.


Grupp & konferensresor

Skidresa med heliskiing i Kanada

"Champagne powder. Here in Canada we don´t just have powder snow. We have champagne powder snow"


Lifestyle | Skidresor

Resa Marrakech, Fellah Hotel

Kan man blanda retrolyx, drömmar & kultur och få ett unikt hotell som resultat? Svar ja.


Familjeresor | Generationsresor | Grupp & konferensresor | Lifestyle

Fotbollsresa Spanien, La Liga

Spanska ligan är just världens bästa liga med lag som Real Madrid & Barcelona och stjärnor som Iniesta, Messi & Ronaldo.


Fotbollsresor | Grupp & konferensresor | Storstadsresor