3 x mångfald.

Spektakulär rundresa med höjdpunkter som kryssning i Halong Bay och på mäktiga Mekongfloden samt spännande besök i Angkor.

Vi erbjuder en spännande rundresa där du får uppleva det bästa av dessa tre fantastiska länder; Vietnam, Kambodja & Laos. Vad sägs om kryssning i Halong Bay och på Mekongfloden och ett spännande besök i Angkor? Vårt fokus är att jobba med de bästa guiderna så att du alltid är i goda händer!

På våra rundresor är ni alltid i goda händer och vi har valt att jobba med de bästa leverantörerna och hotellen vilket garanterar att just er resa blir så bra som ni förväntar er. Resorna är helt flexibla och det innebär att ni själva kan lägga till extra dagar eller styra innehållet efter era specifika intressen. Det kan vara hälsa, matlagning, kultur & historia eller sol & bad – ni väljer. Många väljer att kombinera olika teman på sina resor.

Mångfalden på denna rundresan är spektakulär och länderna är olika trots att de gränsar till varandra:

Vietnam är landet med stora avstånd, cirka 200 mil mellan norr-söder vilket innebär stora variationer i klimatet. På vissa ställen, speciellt i bergen (exempelvis Hué) kan det bli kyligt men det är annars sällan temperaturen går under 20 grader. Vietnam har också en spännande historia och landet har bland annat varit i krig med Frankrike och med USA. De franska influenserna är framförallt påtagliga i Hanoi och de norra delarna av landet.

Även grannlandet Kambodja har ett mycket spännande förflutet och mellan 800 talet – 1200 talet blomstrade Khmer civilisationen som lämnade den mäktiga ruinstaden Ankor som är upptaget på FN´s världsarvslista. Landet har kust mot Thailändska viken och en hel del fina stränder.

Laos har också en historia med mycket krig och landet styrdes under många år av Frankrike men blev självständigt 1953. Under 60 och 70-talet lierade sig landet med Nordvietnam och landet hade under många år kommunistiskt styre vilket fick många människor att fly till bland annat Thailand. Laos är något större än Storbritannien, saknar havskust men Mekongfloden utgör en livsnerv i landet och en viktig transportled.

Detta ingår

  • Flyg med Qatar Airways, Stockholm-Hanoi
  • Flygskatter
  • Rundresa enligt specifikation
  • Flyg med Thai & Qatar Airways från Luang Prabang-Stockholm

Prisindikation: På förfrågan


Mer fakta om Rundresa i Vietnam, Kambodja & Laos

Snabbfakta

  • Helt flexibel rundresa
  • Upplev höjdpunkterna i länderna
  • Välj standard; från 3-stjärnigt till 5-stjärnigt
Dag-för-dag program

Dag 1 (guide):
Ankomst Hanoi. Ni landar på flygplatsen i Hanoi och blir mötta av er guide som ni har med er under delar av resan. Transfer direkt till hotellet som heter May de Ville Old Quarter. Detta hotellet håller en bra, 3*** standard och skulle ni vilja bo bättre går det naturligtvis bra att uppgradera.

Dag 2 (frukost/lunch/guide):
Idag blir det en guidad rundtur i vackra Hanoi som även kallas Österns Paris. Njut av en traditionell cyklo-tur och insup stadens alla dofter och ljud.

Dag 3 (frukost/lunch/middag/guide):
Idag åker ni till Halong Bay! Ni hämtas upp på morgonen och sen har ni cirka 3½ timme i bil till Halong Bay. På vägen stannar ni och sträcker på benen. När ni kommer fram boardar ni exempelvis Lazalee Cruise och seglar ut i bukten. Ni kommer kryssa runt och upptäcka grottor och paddla kajak i små intima laguner i en helt fantastisk miljö som dessutom är listad på UNESCOS världsarvslista. Vill man så kan man bara slappna av på soldäck. På kvällen avnjuter man en middag bestående av nyfångad fisk/skaldjur.

Dag 4 (frukost/lunch/guide):
Idag vaknar ni tidigt och varför inte börja dagen med en simtur? På väg tillbaka till hamnen bjuds det på en god lunch och när ni kommit i land går färden vidare mot Hanois flygplats och flyg till Danang. Här möts man av en lokal guide som kör er till ert hotell i Hoi An som heter Ancient House Resort

Dag 5 (frukost/guide):
Idag gör ni en guidad tur till fots för att upptäcka underbara Hoi An. Ni kan också passa på att göra kort båttur till en närliggande by där det produceras fina handarbeten eller kanske ta en matlagningslektion i en vacker villa på flodbanken? Eftermiddagen är helt fri att spendera på exempelvis den härliga stranden!

Dag 6 (frukost/guide):
Det är dags att lämna Hoi An och flyget går till Ho Chi Minh City (Saigon) där ni gör en guidad tur under eftermiddagen. Staden är ett myller av bilar, cyklar, motorcyklar och fotgängare och på kvällen kan vi föreslå att ni tar en matlagningslektion för att lära er mer om det sydvietnamesiska köket. Ni kanske hellre föredrar en stillsam kryssning på Saigonfloden eller bara en middag på en bra restaurang. Ni bor på Tan Hai Long hotel.

Dag 7 (frukost/lunch/guide):
På morgonen ger ni er av till de mytomspunna Cu Chi-tunnlarna. På vägen görs ett stopp vid ett Cao Dai tempel och det är en spännande och lite unik upplevelse. Efter ett omtumlande besök återvänder ni till Ho Chi Minh City och har eftermiddagen fri.

Dag 8 (frukost/lunch/guide):
Vi tar en avstickare från Ho Chi Minh City och beger oss ut på en spännande och härlig kryssning på Mekongfloden. Båten, Le Jarai, är en rispråm som gjorts om till kryssningsfartyg. På denna dagskryssning kommer ni uppleva Mekongflodens små vindlande passager och majestätiska avenyer. Ombord serveras ni en härlig trerätters lunch och det är svårt att tänka sig ett bättre sätt att spendera en heldag i Vietnam. På eftermiddagen är det återresa till Ho Chi Minh City och en god natts sömn innan ni lämnar Vietnam för den här gången.

Dag 9 (frukost/guide):
Idag går flyget till Kambodja och Siam Reap som blir er bas för kommande tre dagar. Under eftermiddagen får ni uppleva de fantastiska templen i Angkor. Ni har gott om tid att kika närmre på Angkor Wat och övriga, närliggande tempel. Hotellet ni bor på heter Frangipani Villa.

Dag 10 (frukost/lunch/guide):
Idag gör ni ytterligare ett besök i Angkor och fördjupar er i historia och arkitektur. Det är storslaget och fantastiskt intressant.

Dag 11 (frukost/lunch/guide):
Passa på att besöka Banteay Srey and Angkor National Museum.

Dag 12 (frukost/guide):
Vi lämnar Siam Reap och flyger till Kambodjas huvudstad, Phnom Penh. Övernattning på Harmony Phnom Penh.

Dag 13 (frukost/guide):
Vi säger adjö till Kambodja för den här gången och flyger till Laos och Vientiane. När ni landat möts ni av er guide som tar er på en rundtur i staden som avslutas med en vacker solnedgång över Mekongfloden.

Dag 14 (frukost/guide):
Idag flyger ni till Luang Prabang som är ytterligare ett UNESCO världsarv. Staden ligger fantastiskt vackert med skogsklädda berg som grannar. Under eftermiddagen gör ni en spännande rundtur i staden och dess många guldsmyckade tempel. Hotellet ni bor på heter Villa Chitdara 1.

Dag 15 (frukost/guide):
Om ni har lust kan ni gå upp tidigt denna morgon för att se stadens munkar gå i procession genom staden. Senare på dagen gör ni en kryssning på Mekongfloden och besöker bland annat de heliga grottorna i Pak Ou och kanske även de vackra vattenfallen i Kuang Si.

Dag 16 (frukost/guide):
Ni har förmiddagen och morgonen fri innan det är dags att bege sig till flygplatsen för hemresa. Om ni önskar stanna längre kan vi såklart ordna detta – hör med oss.


Bokningsförfrågan


Rundresa i Vietnam, Kambodja & Laos


Liknande Resor

Rundresa Vietnam hälsa & matlagning

Vita leenden. Överallt. I Vietnam är det lätt att ryckas med i dessa ständiga leenden från människor man möter på restauranger, tåg, bussar och i affärer. På denna rundresan får du garanterat leenden för flera år framöver!


Familjeresor | Rundresor

Flexibla paketresor till Maldiverna Olhuveli Resort

Förgyll tillvaron genom att åka till Maldivernas Olhuveli Beach & Spa! Vår paketresa till Maldiverna bjuder dig de mjukaste av vita sanddyner, turkost vatten, en avslappnad miljö och samtida lyx och bekvämligheter.


Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Kuredu Resort

Kuredu Island Resort & Spa är ett unikt hotell som alltid får högsta betyg av våra kunder. Varmt välkommen att upptäcka detta sköna paradis, du med!


Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Baros Maldives

Baros Maldives är nog så nära drömmen om paradiset man kan komma. En idyllisk lagun med kristallklart vatten och en anläggning med fantastisk mat & service.


Bröllopsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa till Sri Lanka, 10 nätter

Sol och bad är ju alltid underbart, men VAR man lägger sin handduk är långt ifrån oviktigt. Och vad vore lata dagar i solen om det inte fanns spännande aktiviteter att varva med? På Sri Lanka hamnar du mitt i målbilden direkt.


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Rundresa Bali

Har du sett Bali finns det förmodligen ändå fortfarande mycket mer att upptäcka! Det här är nämligen ön som bjuder på allt ifrån paradislika stränder, regnskog, berg och hav till kultur och chict beachhäng.


Familjeresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Rundresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Hawaii

Hawaii är paradisöarna som de flesta har en relation till – men inte lika många har besökt. Föreställningarna handlar ofta om palmer, blomsterkransar och hula-huladans, men den här lilla gruppen öar rymmer oändligt mycket mer än så.


Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Rundresor | Sol & Bad

USA

Rundresa Sri Lanka, 12 nätter

På denna fantastiska rundresan får du uppleva en undangömd pärla i kombination med ett av de nyaste, snyggaste hotellen vi sett på Sri Lanka. Utöver detta lovar vi att Sri Lankas vackra natur kommer att göra intryck som varar länge...


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Rundresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Curaçao, Papagayo Beach Hotel

När det är de vuxnas tur att resa och roa sig är Papagayo Beach Hotel på Curacao ett självklart val. Här ligger lugnet och stillheten granne med äventyr och all-nighters.


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Zanzibar, Baraza Resort

Det finns många paradis här på jorden, men väldigt få har ett av världens 60 bästa hotell och en strand som rankas som en av världens 30 bästa. Välkommen till Baraza på Zanzibar!


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Rundresa Indonesien

Om man vill boka en resa till Indonesien kan det vara svårt att välja vad som ska ingå. Vi har hittat lösningen – att välja lite av allt!


Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness