Checklista inför seglingsresan

Här är en liten checklista som är bra att kika på innan det är dags för seglingsresan. Informationen gäller för segling i Kroatien, Grekland, Turkiet, Karibien (BVI) och Thailand.

Tänk på att du alltid kan nå oss på 020-820820 eller på info@navigaremoments.se om du behöver mer hjälp!

1. Fyll i er bokningszon (se bekräftelse för uppgifter)
• Besättningslista
• Ankomsttid
• Eventuella transferönskemål
• Lägg in önskemål om barnflytvästar i kommentarsfältet (ålder/vikt).
• Skepparinfo (endast om ni ej bokat personal genom oss)Vi tar kontakt med er om något är oklart! När ni klickat på ”Save/update” har vi tillgång till informationen.

2. Intyg
Skepparen (och ev andreskepparen) behöver skicka kopia till oss på licenser på engelska senast 2 veckor innan avresa. Om ni har den ”blå boken”, så ta kopia på namnuppslaget samt intygsuppslaget. Om ni har gamla intyg på svenska, måste ni ta kontakt med Nämnden för båtlivsutbildning (http://www.nfb.a.se/?page_id=55) för att få det hemskickat för internationellt bruk. Det brukar ta ca 2 veckor och kostar ca 150 SEK. Villkor för din destination, klicka här

3. Transfer
Om ni beställt genom oss får ni besked på om det skall betalas kontant på plats eller via faktura. Chauffören väntar i ankomsthallen med ert namn på en skylt. Baspersonalen hjälper till över telefon om det är svårt att hitta varandra.

4. Extra utrustning ombord?
Boka i så fall till våra paket! Läs mer här

5. Önskar ni hjälp med proviantering?
Vänligen se ”Seglingsområden” och välj bas för att hitta länken. För övriga destinationer, maila info@navigare-moments.se

6. Packa med på resan:
• Bokningsbekräftelse
• Skepparlicenser i original
• Basinformation (se bokningsbekräftelse eller under Seglingsområden)
• Packa i mjuk väska och glöm inte solskydd och en vindjacka.

7. Väl framme på basen möter personalen er och ger information om vilken tid som ni kan påbörja incheckningen. Under tiden som skepparen går igenom båtens utrustning, kan övriga i besättningen ordna med bunkring. Räkna med att incheckningen tar ca 2 timmar innan man kan lämna hamnen.

8. Generell utrustning ombord (gäller för Navigares egna båtar):
Båten är utrustad med räddningsvästar, 2 handdukar per person, sänglinne och jolle med utombordare!

 

Livet ombord
Så, nu har ni gått igenom checklistan inför resan. Då har vi satt ihop lite matnyttig information om livet ombord på segelbåten. Här hittar ni mer info om livet ombord!