Hyr segelbåt i Grekland

Unna dig lyxen att åka på en seglingscharter till Grekland och de tusentals öar som utgör den grekiska arkipelagen. Lägg till i en liten hamn och studera det myllrande folklivet från första parkett i din sittbrunn!

Om du väljer att bara segla i Grekland en vecka är det viktigt att inte ha ambitionen att hinna med hela den grekiska arkipelagen. Det är oftast bättre att bestämma sig för att segla i ett område för att sedan komma tillbaka och utforska andra områden vid ett senare tillfälle. Vi rekommenderar gärna att man seglar i Grekland för två veckors tid, eftersom du då hinner få variationen av flera områden, och dessutom kan unna dig att ligga stilla en eller ett par dagar när du väl hittat din favoritplats.

Du kan hyra segelbåt i Grekland från april till oktober. Högsäsongen är från och med juni till slutet av september. På för- och eftersäsongen är det ett mer behagligt klimat och färre turister. I juli och augusti är det varmare både i luften och i vattnet, och mer aktivitet på öarna. Dessutom tilltar vindarna under denna perioden vilket gör Grekland extra spännande att segla i.

Grekerna är ett mycket gästvänligt folk som tar emot seglare med öppna armar. Ofta lägger du till med båten mitt i det myllrande folklivet och har första parkett från sittbrunnen. Naturligtvis ska du passa på att njuta av det grekiska köket som erbjuder specialiteter som souvlaki, moussaka och kleftiko. En annan favorit är de många förrätterna, där tzatzikin får konkurrens av melitzanasalata, taramosalata eller saganaki. På de mindre restaurangerna är det vanligt att du får välja mat direkt från grytorna i köket.

För dig som hyr ”bara båten” är vi måna om att du skall känna dig trygg under din seglats. På baserna finns det därför en servicetelefon som man kan nå personalen på och kan hjälpa dig tillrätta med allt från tekniska problem till restaurangtips.

Navigare Moments och vårt systerbolag Navigare Yachting har arrangerat seglingsresor till Grekland sedan 2001 och vi hjälper dig gärna med din seglingsresa till Grekland. Om så önskas kan vi såklart hjälpa till med andra arrangemang också.

Snabbfakta Grekland

  • Fantastisk och varierad segling
  • Många seglingsområden
  • Låga priser - minimala hamnavgifter
  • Nyttigt medelhavskök
  • Varma människor

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Seglingsresor till Hyr segelbåt i Grekland

Avkopplande segling i Lefkas

Den Joniska övärlden i Grekland är med sina välkända öar Korfu, Lefkas och Zakynthos ett fantastiskt område att trivas i.


Grekland | Hyra segelbåt | Medelhavet

Spontana bad i Sporaderna

Njut av ljumma vårvindar och starta sommarsäsongen med att åka ner till Grekland.


Grekland | Hyra segelbåt


Mer fakta om Hyr segelbåt i Grekland

Allmänt om Grekland

Grekland – demokratins vagga. Dessutom har Grekland Europas längsta kust med tusentals pittoreska öar som gör Grekland till ett fantastiskt resmål som vi behärskar till fullo. Låt oss hjälpa till med er nästa resa.

Som resmål är Grekland unikt. Med alla sina öar blir den ena semestern inte den andra lik och här finns verkligen någonting för alla smaker. Havet är lika blått som i turistbyråns broschyr och känslan av att sitta med en kall Mythos och en grekisk sallad gjord på lokal ost och färska råvaror, är svårslagen.

Grekland är naturligtvis så mycket mer. Aten med sina 4 miljoner invånare är en myllrande storstad och en historiebok med sevärdheter som Akropolis med Parthenon och Dionysosteatern.

Även ute på öarna hittar man unika platser som även återfinns på Unescos världsarvslista. Exempelvis är både Rhodos och Korfu stad med på listan.

Film: Segla med barn

Film: Seniorsegling