Hyr kanalbåt

Upplev Europa via dess många vattenvägar. Ombord på kanalbåt finns friheten till att ha en privat semester och hinna se stora delar av ett område i ett lugnt tempo. Vi hjälper er med att välja ut ett område som passar just era önskemål.

Upptäck nöjet att kryssa på de europeiska kanalerna, floderna och sjöarna. Se och upplev dess häpnadsväckande skönhet, de vackra landskapen och de fina städerna tillsammans med nära och kära, och återvänd hem med fantastiska minnen från en ljuvlig och rolig semester.

Båtar finns att hyra från 15 mars fram till 1 novemer, beroende på vilken utav de många destinationerna som man kan välja mellan. Navigare Moments samarbetar främst med LeBoat, som erbjuder båtar i Tyskland, England, Frankrike, Italien, Irland, Scotland, Holland och Belgien!

Båtarna kör 8 km/h och är enkla att hantera, köra och förtöja, därför behöver ni ingen erfarenhet eller något förarintyg. I Tyskland finns ett undantag för vissa kanaler i och runt om Berlin, där det krävs ett förarintyg.
Det finns 40 olika båtmodeller, 5 olika komfortnivåer och anpassningsbar layout. Båtarna har ljusa stora hytter, gott om fri höjd och smakfull inredning. Det finns en båt som passar till varje besättning och varje budget!

Ni kan vara från 2 till 12 personer per båt beroende på modell. De flesta av båtarna har fällbara sängar i hytterna (2 enkla eller 1 dubbel) och på en del båtar finns det dessutom sovplatser i salongen. Alla båtarna är komplett utrustade med kök, redskap, säkerhetsutrustning, handdukar och sängkläder.

Innan ni ger er iväg får ni en demonstration och genomgång från allt hur man binder knopar till hur ugnen fungerar. Det finns också ett omfattande nätverk av baser, vilket innebär att mekaniker alltid är i närheten för att hjälpa till om svårigheter/problem skulle uppstå under er båttur. Det finns tillräckligt med bensin för hela kryssningen, (d.v.s. behöver inte tanka), men efter 2-3 dagar behöver ni stanna för att fylla på vatten. Ni lägger till längs kanalen eller i en småbåtshamn. En del hamnar/baser erbjuder faciliteter för några Euro/Pund.

Vi hjälper er gärna med att skräddarsy ett helhetsupplägg med flyg och transfer som passar era önskemål!

Kanalbåt

  • Ingen förhandskunskap
  • Naturupplevelser
  • Historiska sevärdheter
  • Bekvämt

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Seglingsresor till Hyr kanalbåt

Kanalbåtsresa


Kanalbåt


Mer fakta om Hyr kanalbåt

Frankrike

Välj mellan 10 olika destinationer i Frankrike som bäst passar din ideala drömsemester. Med det största utbudet av kanalbåtssemester över Frankrike, har vi delat upp landet i regioner, som var och en har sin egen unika stil. Prova Canal du Midi i södra Frankrike – Europas äldsta vattenväg som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet, eller imponerande Lot-floden som slingrar sig genom sydvästra Frankrike. Oavsett vilken region du väljer, kommer du vara säker på att finna gott vin, gourmetmat, vacker natur och historiska platser av intresse.

England

I England kan du styra din kanalbåt längs den historiska Themsen genom den vackra gröna landsbygden i södra England. Bort från liv och rörelse i London –  denna del av floden flyter förbi historiska städer och kvintessensen av engelska byar med sina traditionella pubar och vackra gröna vyer.

Irland

Shannon River ger centrala Irland dess karaktär. Vid en blick på kartan, är det tydligt att vattnet påverkar landet. Fisket är utmärkt och golf är mycket populärt! När du reser, kommer du att stanna i pittoreska byar. Varför inte utforska de medeltida kyrkorna och upplev den glada stämningen i de lokala pubarna!

Tyskland

I nordöstra Tyskland ligger  preussiska Mecklenburg och Brandenburg som bjuder på en vackra landskap bestående av sjöar, skogar och ängar. Müritz är Tysklands största sjö och en del av nationalparken Müritz – ett perfekt resmål för en kanalbåtssemester i Tyskland! Här finns många vandringsleder och cykelvägar för den aktive att upptäcka under båtsemestern. De kulturellt intresserade kan med fördel färdas längs de tyska vattenlederna till Berlin och där uppleva de storslagna monumenten och museerna. Du kan även besöka världskulturarvet Potsdam!

Obs! I Tyskland krävs det förarbevis för att få framföra husbåt i vissa områden! För Berlins farvatten krävs sportbåtsförarbevis för insjötrafik. Vid förfrågan kan du dock hyra in en skeppare som tar båten till vattenleder där inget förarbevis krävs.

Nederländerna

Att åka båt hör vardagen till i Nederländerna! Lossa ankar och njut av denna typiskt nederländska livsstil under din kanalbåtssemester i Nederländerna! Svalka dig med en uppfriska öl bredvid de stora slussarna i Muiden eller stanna på Sneeks vatten och ägna dig åt vattensport.

Under båtsemestern i Nederländerna kan du på väg till världsmetropolen Amsterdam att passera färgsprakande tulpanfält och smala stadshus. Promenera genom huvudstaden från 1600-talet och se de stora verken av mästare som Rembrandt, Vermeer och Ruisdael på nationalmuseet.

Italien

Res mot soligare nejder genom att kanalbåtssemestra i Italien. Kanalbåtssemestra i Venedigs välkända lagun och på Brenta-kanalen, frossa i romantiken och kulturen i denna Italiens mest hyllade provins. Den tidlösa staden Venedig är utspridd på 118 små öar och helt bilfri, här ansvarar gondoler och båtar för all transport och kommunikation. Perfekt för  kanalbåtssemester!

Utforska lagunen med egen båt och lägg till där du helst vill vara. Ströva längs gränderna, njut av shoppingen i butiker och antikhandlar. Besök glasverkstäderna i Murano och Burano och fortsätt turen längs Brenta-kanalen för att beundra dogernas imponerande villor.

 

Belgien

Överallt i Belgien möts du av en helt unik gästvänlighet. Belgien är berömt dels för sin läckra choklad och många ölsorter och dels för sitt fridfulla landskap, gamla städer och byar, som reflekterar landets rika och kulturella förflutna. Allt detta och mer därtill kan du upptäcka under din kanalbåtssemester i Belgien.

Starta din kanalbåtssemester i Belgiens forna huvudstad Gent ,som präglas av sina sagolika husfasader, och färdas sedan vidare med båten genom slingrande kanaler ända fram till Brügge känt för sina vackra, välvda broar. Inte utan anledning kallas Brügge även “Nordens Venedig”.

I Ypres kan du besöka minnesmonumenten från första världskriget, njut av solen på härliga sandstränder och besök de spännande naturreservaten, museerna, monumenten och livliga marknaderna i detta gästvänliga land.

Skottland

Caledonian Canal i Skottland omges från Inverness till Fort William av ett hisnande vackert kuperat landskap färgat av silvergränsande ljung. Kanalen sammanbinder flera sjöar som du passerar under din kanalbåtssemester innan du når Inverness, huvudstaden i de skotska högländerna.

Sägenomspunna Loch Ness ligger i centrum för båtsemestern.  Koppla av på däck när båten glider fram över de mörka farvattnen och fantisera om vad som kan finnas under skrovet!

Stäck på benen och gå i land för att njuta av den klara, keltiska luften och prova whiskyn i någon av de talrika pubarna i detta område.