Hyr segelbåt i Karibien, Leeward Islands

Upplev Leeward Islands – från däck och från land!

Älskar du segling men har ännu inte seglat i Karibien har du verkligen något alldeles fantastiskt som väntar på dig. Har du tidigare känt Karibiens ljumma vindar i seglen och svävat genom det azurblå vattnet över de vita sandstränderna så vet du precis vad vi pratar om. Och att det egentligen inte ens kan beskrivas utan helt enkelt måste upplevas.

Upptäck ditt eget Karibien
En seglarsemester är något alldeles speciellt. Du har ledigheten och friheten men det är ändå hela tiden något som händer. Här har du möjlighet att få vilka upplevelser du själv vill – på däck eller på land. Och Karibien är en svårslagen plats för en semester ombord. Grenadinerna är en ögrupp i Västindien som upptäcktes av Christopher Columbus 1498. På den tiden var allt i området ännu oupptäckt, men nu finns som tur är ordentliga sjökartor att förlita sig till. Däremot finns fortfarande oförstörda, obebodda öar och undanskymda vikar att upptäcka. Och vita sandstränder i all ära, men här kan du faktiskt uppleva St. Vincents svarta stränder, som har fått sin färg efter öns många vulkanutbrott.

Oförglömliga upplevelser ett ankarkast bort
Men Grenadinerna innebär inte bara att du har förstklassig segling, snorkling och möjlighet att simma med sköldpaddor att se fram emot. Här finns ett rikt djurliv, tropisk regnskog och vulkaner att upptäcka för den som vill spendera tid på land. Och vi ska heller inte glömma bort att livets goda bara är ett ankarkast bort, till exempel i form av en hummermiddag på stranden i Tobago Cays eller i gott sällskap av en rhum punch – Karibiens mest kända drink.


Leeward Islands är en ö-grupp där bl a Anguilla, St Barthelemy, St. Martin, och St Kitts, ingår. Området ger en blandning av europeisk och karibisk kultur, orörda stränder, snorkling och dykning, bra restauranger och sightseeing. Varje ö i området har sin historia och är präglad av den europeiska koloniseringen i Karibien. Området ger både möjlighet till korta etapper och till öppen havssegling med 15-30 Nm mellan öarna. Passadvinden från nordost gör det lätt att planera en bra och omväxlande rutt under 15 dagars segling.

Leewardöarna har ett av de mest behagliga klimaten i Karibien – medeltemperatur på 26 grader under hela året och svalkande regnskurar med ojämna mellanrum. Vi rekommenderar en rutt med så många olika upplevelser som möjligt och ett exempel på en fantastisk seglingsrutt är att börja på St Martin. Många båtar ligger i Marigot Bay som ligger en kort transfer från flygplatsen. Som första stopp planerar vi Anguilla, en fantastisk ö som består av korall och kalksten och erbjuder därför underbara vita stränder och kristallklart vatten. En av världens absolut vackraste stränder, Shoal Bay, finns här. Några nautiska mil norrut hittar man Prickly Pear - även detta är en ö med kritvit korallsand. Här njuter man av bad, snorkling och en matbit.

Ett annat fantastiskt stopp blir på St Barthelemy, även kallad St Barths. Här ankrar man i Gustavia, huvudstaden på den gamla svenskön. På St Barths känner man verkligen historiens vingslag och det känns smått overkligt att strosa omkring på Kungsgatan och Drottninggatan. Här finns många intressanta, historiska platser och en massa bra restauranger. Om man gillar shopping finns det en uppsjö av butiker för den hugade.

St Kitts är värd några dagar – det finns mycket att se.
Vi lunchar på Claym Villa Plantation House & Garden.
Och så naturligtvis – en hummermiddag på kvällen!
När vi vänder tillbaka norrut besöker vi Anse de Columbier på
nordvästra delen av St Barth. Vi tar en promenad över berget till
en annan underbar strand, Ance de Framands. På stigen möter vi
kanske en och annan sköldpadda!

Snabbfakta Grenadinerna

  • Förstklassig segling
  • Rikt djurliv
  • Fantastiska stränder med vit & svart sand

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Seglingsresor till Hyr segelbåt i Leeward Islands, Karibien

Segling med Svenska Kryssarklubben i Karibien

Exotisk eskadersegling till Karibiens pärlor under den absolut bästa tiden på året, 8-23 februari 2020.


Hyra segelbåt | Karibien


Mer fakta om Hyr segelbåt i Leeward Islands, Karibien