Spektakulära Seychellerna

Tänk dig att få uppleva tropiska paradisöar sett ifrån en katamaran eller segelbåt. Det är inte för inte som Seychellerna har ett rykte om sig att vara den avkopplande resan personifierad.

I västra Indiska oceanen ligger denna oförstörda exotiska ögrupp. Det som ger öarna dess karaktär är att många av dem är uppkomna av granit och dess mjukt rundade, vindbitna klippblock som sticker upp från de kritvita sandstränderna är makalöst vackra. Kombinera detta med dykvänliga korallrev, enorma palmer med sina karaktäristiska kokosnötter och turkosa vikar kantade med grönskande takamakas som skuggar de fina vita sandstränderna. Detta är den bild vi alla har om Seychellerna. Ett paradis. Det är välförtjänt, eftersom dessa öar är bedövande vackra.

Av de 115 öar som utgör Seychellerna, utgör 41 av de inre öarna de äldsta granit öarna på jorden. Ytterligare 74 öar bildar låglänta korallatoller och rev-öar som är de yttre öarna. De inre öarna, inklusive Praslin och La Digue, är grupperade runt huvudön Mahe.

Segling kring Seychellerna innebär att man ligger mycket i naturvikar under sin vistelse. Det finns bara tre marinor! Området lämpar sig alldeles utmärkt både för vuxna som för barn förutsatt att man gillar att bada och upptäcka naturen på semestern. Eftersom många öar är obebodda är det viktigt att hushålla med vattnet ombord, även om många modeller är utrustade med vattenrenare. För dem som önskar hyra med sig dykutrustning och andra eventuella tillägg är det fullt möjligt.

Eftersom det inte är någon tidsskillnad är det enkelt att anpassa sig och börja njuta av semestern. Majoriteten av alla hotell som finns ute på öarna är lyxhotell, vilket gör att man kan komma lite billigare undan genom att som ett sällskap hyra sig en kataraman istället och få all frihet i världen att uppleva landet.

Seychellerna

  • Oförstörda paradisöar
  • Ljuvlig segling
  • Naturupplevelser
  • Exotiskt

Ring oss

Vi tycker det är trevligt att prata med våra kunder. Dessutom tycker vi att många av våra resor kräver ett samtal då ingen resa och ingen kund är den andra lik. Det går oftast snabbare att få rätt information direkt via telefon och dessutom brukar samtal vara kreativa på så sätt att nya idéer och önskemål uppkommer!

Så... lyft luren och ring oss! Eller e-posta ditt nummer så ringer vi upp dig.

Service

Ett av våra ledord är service. Vi går gärna en extra mil för att din resa ska bli så lyckad och fantastiskt som möjligt. Vi tar ingenting extra betalt för att lägga in önskemål om sittplatser på flyget eller registrera ditt bonuskort.

En del av vårt servicetänk handlar om att ge dig snabba och korrekta svar på förfrågningar eller frågor som rör din resa. Vi är väldigt stolta över att många av våra kunder rekommenderar familj, vänner och bekanta att höra av sig till oss - tack!

Priser

Våra priser på hemsidan är frånpriser där allting ingår för att du som kund ska få en så rättvis prisbild som möjligt. Däremot är det omöjligt för oss att ge helt exakta priser eftersom våra resor designas i realtid. Faktorer som platstillgång, valutor och bränslekostnader på verkar prisbilden, ibland upp och ibland ner.

När vi tar fram ett förslag till dig får du alltid ett korrekt och aktuellt pris på din resa.

Seglingsresor till Seychellerna

Seglingsresa Seychellerna

Kombinera fantastisk segling med trevligt umgänge och följ med Navigare Moments. Äventyrliga Seychellerna måste vara varje seglares dröm!


Seychellerna


Mer fakta om Seychellerna

Mer information

Seychellerna består av 115 öar som upptar en yta på 455 km² i västra Indiska oceanen. Seychellerna är känt för att ha några av de bästa orörda stränderna i världen.

Båtuthyrningen sker från antingen Praslin, St. Anne Bay eller Mahé.

Klimat
Två motsatta passadvindar styr vädermönstret: de nordvästliga blåser från oktober till mars då vindhastigheter ligger på i genomsnitt från 8 till 12 knop, och den friskare från sydöst blåser från maj till september med vindar mellan 10 till 20 knop, vilket innebär svalare och blåsigare som gör det till perfekta seglingsförhållanden.
De perioder av lugn mellan växlingen producerar ganska varma och vindfria förhållanden i hela april och även i oktober. Bad, snorkling och dykning är framför allt utmärkt under april/maj och oktober/november, då vattentemperaturen ibland når 29ºC och sikten är ofta 30 meter plus.

Dokument
Inga visumkrav för att åka till Seychellerna
Det som krävs är följande:
1) Ett pass som gäller på dagen för inresa till och utresa från Seychellerna
2) Tur och retur biljett
3) Bevis på boende; inklusive kontaktuppgifter
4) Tillräckliga medel för vistelsen

Valuta
Den officiella valutan är Roupie Seychelloise (SCR)
Omvandling av SCR till utländsk valuta begränsas av varje växlingskontor
Kreditkort: Mastercard och Visa accepteras
Uttagsautomater: uttagsautomater kan endast distribuera Seychellisk rupee

Övrigt
Topless-bad accepteras på många, men inte alla stränder. Nudismbad är totalförbjudet.  Även att bära kamouflagekläder är förbjudet.