Kanalbåtsresa

Vackra landskap och bygder med historia
Denna rundresa hade du också kunnat vara delaktig i
Båten Tango på en kanalbåtresa
Royal Mystique på en kanalbåtresa
Royal Mystique är nära att förtöja
Royal Mystique längst kanalen i stark sommarsol
Här har vi båten Elegance
Corvette, en något en äldre båt för rundresor längs kanalen
Ta en yacht istället om du har höga krav
Caprise är en ännu båt som är med för våra rundturer

Kanalbåtsresa i Europa

Njut av rofyllda, inspirerande dagar ombord någon av de många kanalbåtarna som vi kan erbjuda runt om Europas vattenvägar.

Tillsammans med vår samarbetspartner Le Boat erbjuder vi på Navigare Moments upplägg som passar era önskemål.

Le Boat kan stoltsera med det största utbudet på resmål och båtar med olika komfortnivåer (från 2 till 6 kabiner) och kapacitet (från 2 till 12 passagerare).

Vad ingår när man hyr husbåt?
Priserna för våra kanalbåtar anges alltid per båt och vecka. Priset är beroende av husbåtens storlek och utrustning samt det aktuella området.

I priset ingår:
– Utrustat kök
– Sänglinne
– Handdukar
– Introduktion till båten på avresedagen
– Jourtjänst av medarbetarna på hyrstället sju dagar i veckan

Tillkommer:
– Resan dit/hem
– Driftskostnader (diesel, gas, olja m.m.)
– Sjökort (finns ett låneexemplar ombord)
– Deposition respektive tilläggskostnad för ansvarsskydd vid skada
– Valfria extraförsäkringar
– Avbokningsskydd

Detta ingår

  • Fullt utrustad båt
  • Flygresa
  • Transfer

Prisindikation: Kontakta oss för offert


Mer fakta om Kanalbåt

Snabbfakta

  • Ingen förhandskunskap
  • Naturupplevelser
  • Historiska sevärdheter
  • Bekvämt
Frankrike

Välj mellan 10 olika destinationer i Frankrike som bäst passar din ideala drömsemester. Med det största utbudet av kanalbåtssemester över Frankrike, har vi delat upp landet i regioner, som var och en har sin egen unika stil. Prova Canal du Midi i södra Frankrike – Europas äldsta vattenväg som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet, eller imponerande Lot-floden som slingrar sig genom sydvästra Frankrike. Oavsett vilken region du väljer, kommer du vara säker på att finna gott vin, gourmetmat, vacker natur och historiska platser av intresse.

Tyskland

I nordöstra Tyskland ligger  preussiska Mecklenburg och Brandenburg som bjuder på en vackra landskap bestående av sjöar, skogar och ängar. Müritz är Tysklands största sjö och en del av nationalparken Müritz – ett perfekt resmål för en kanalbåtssemester i Tyskland! Här finns många vandringsleder och cykelvägar för den aktive att upptäcka under båtsemestern. De kulturellt intresserade kan med fördel färdas längs de tyska vattenlederna till Berlin och där uppleva de storslagna monumenten och museerna. Du kan även besöka världskulturarvet Potsdam!

Obs! I Tyskland krävs det förarbevis för att få framföra husbåt i vissa områden! För Berlins farvatten krävs sportbåtsförarbevis för insjötrafik. Vid förfrågan kan du dock hyra in en skeppare som tar båten till vattenleder där inget förarbevis krävs.

England

I England kan du styra din kanalbåt längs den historiska Themsen genom den vackra gröna landsbygden i södra England. Bort från liv och rörelse i London –  denna del av floden flyter förbi historiska städer och kvintessensen av engelska byar med sina traditionella pubar och vackra gröna vyer.

Italien

Res mot soligare nejder genom att kanalbåtssemestra i Italien. Kanalbåtssemestra i Venedigs välkända lagun och på Brenta-kanalen, frossa i romantiken och kulturen i denna Italiens mest hyllade provins. Den tidlösa staden Venedig är utspridd på 118 små öar och helt bilfri, här ansvarar gondoler och båtar för all transport och kommunikation. Perfekt för  kanalbåtssemester!

Utforska lagunen med egen båt och lägg till där du helst vill vara. Ströva längs gränderna, njut av shoppingen i butiker och antikhandlar. Besök glasverkstäderna i Murano och Burano och fortsätt turen längs Brenta-kanalen för att beundra dogernas imponerande villor.

Nederländerna

Att åka båt hör vardagen till i Nederländerna! Lossa ankar och njut av denna typiskt nederländska livsstil under din kanalbåtssemester i Nederländerna! Svalka dig med en uppfriska öl bredvid de stora slussarna i Muiden eller stanna på Sneeks vatten och ägna dig åt vattensport.

Under båtsemestern i Nederländerna kan du på väg till världsmetropolen Amsterdam att passera färgsprakande tulpanfält och smala stadshus. Promenera genom huvudstaden från 1600-talet och se de stora verken av mästare som Rembrandt, Vermeer och Ruisdael på nationalmuseet.

Irland

Shannon River ger centrala Irland dess karaktär. Vid en blick på kartan, är det tydligt att vattnet påverkar landet. Fisket är utmärkt och golf är mycket populärt! När du reser, kommer du att stanna i pittoreska byar. Varför inte utforska de medeltida kyrkorna och upplev den glada stämningen i de lokala pubarna!

Belgien

Överallt i Belgien möts du av en helt unik gästvänlighet. Belgien är berömt dels för sin läckra choklad och många ölsorter och dels för sitt fridfulla landskap, gamla städer och byar, som reflekterar landets rika och kulturella förflutna. Allt detta och mer därtill kan du upptäcka under din kanalbåtssemester i Belgien.

Starta din kanalbåtssemester i Belgiens forna huvudstad Gent ,som präglas av sina sagolika husfasader, och färdas sedan vidare med båten genom slingrande kanaler ända fram till Brügge känt för sina vackra, välvda broar. Inte utan anledning kallas Brügge även “Nordens Venedig”.

I Ypres kan du besöka minnesmonumenten från första världskriget, njut av solen på härliga sandstränder och besök de spännande naturreservaten, museerna, monumenten och livliga marknaderna i detta gästvänliga land.

Skottland

Caledonian Canal i Skottland omges från Inverness till Fort William av ett hisnande vackert kuperat landskap färgat av silvergränsande ljung. Kanalen sammanbinder flera sjöar som du passerar under din kanalbåtssemester innan du når Inverness, huvudstaden i de skotska högländerna.

Sägenomspunna Loch Ness ligger i centrum för båtsemestern.  Koppla av på däck när båten glider fram över de mörka farvattnen och fantisera om vad som kan finnas under skrovet!

Stäck på benen och gå i land för att njuta av den klara, keltiska luften och prova whiskyn i någon av de talrika pubarna i detta område.


Bokningsförfrågan


Kanalbåtsresa


Liknande Resor

Segling med Svenska Kryssarklubben i Karibien

Exotisk eskadersegling till Karibiens pärlor under den absolut bästa tiden på året, 8-23 februari 2020.


Hyra segelbåt | Karibien

Resa med SeaDream Yacht Club

"It´s Yachting, not cruising".


Kryssning | Star Clippers

Upplev Karibien ombord Lagoon 560

Njut av en veckas semester ombord på en av våra finaste katamaraner i BVI, Karibien!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Kryssning med Lagoon 560 i Kroatien

Njut av en veckas semester ombord på en av våra finaste katamaraner i Kroatien!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Kabincharter i Kroatien

Segla mellan vingårdar och citronplantage, upplev kristallklara laguner och mysiga familjetavernor tillsammans med internationella gäster.


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Seglingsresa i Karibien

Följ med till andra sidan jorden med oss och upplev de makalöst vackra Brittiska Jungfruöarna!


Hyra segelbåt | Karibien

Avkopplande segling i Lefkas

Den Joniska övärlden i Grekland är med sina välkända öar Korfu, Lefkas och Zakynthos ett fantastiskt område att trivas i.


Grekland | Hyra segelbåt | Medelhavet

Segla i Montenegro & södra Kroatien

Att långstamt glida fram längs med Kotorbukten är fantastiskt avkopplande med de massiva bergen som reser sig längs med sidorna. Att kombinera Montenegros lilla kustremsa med segling i södra Kroatien är en perfekt kombination för alla seglare.


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet | Montenegro

Spontana bad i Sporaderna

Njut av ljumma vårvindar och starta sommarsäsongen med att åka ner till Grekland.


Grekland | Hyra segelbåt

Kryssa i Kroatien

Segla en vecka tillsammans med familj och vänner!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet