Seglingspaket i Kroatien

Segla våra fina Sun Odyssey 439 i Kroatien till sommaren. Vår smidiga lösning omfattar flyg, båthyra och all-inclusive pack. Givetvis med vår generösa 'boka nu'-rabatt.

Res med Navigare Moments och simma med delfiner

Seglingspaket i Kroatien

Just nu kan vi erbjuda paket där ni seglar våra fina Sun Odyssey 439 i Kroatien!

Navigare Moments och Navigare Group har idag den största svenskägda båtflottan i Kroatien, med över 110 båtar på basen i Trogir. För alla som vill hyra segelbåt och segla i Kroatien är vi det självklara valet då vi erbjuder unik kompetens, mångårig erfarenhet samt svensk service och trygghet.

Inför sommaren har vi satt ihop ett antal paket med flyg, hyra av segelbåt samt vårt förmånliga all-inclusive pack. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Vi har ett antal fasta avgångar med avresa från Köpenhamn. Givetvis kan vi sätta ihop ett paket som utgår från Göteborg eller Stockholm också.

Våra Sun Odyssey 439 är perfekta segelbåtar för det mindre gänget. Här finns alla faciliteter ombord som man kan tänkas behöva. Den anses vara välbalanserad och enkel att segla även för de som inte har så stor erfarenhet av segling i Medelhavet.

Båtarna är optimerade för 8 personer då man har fyra dubbelkabiner ombord. Vi har därför i prissättningen utgått från detta. Har man önskemål om att vara färre kan vi såklart ta fram ett pris på detta. Vi kan också varmt rekommendera att ni bokar en skeppare och/eller värdinna för optimal lyx ombord. Se faktabox nedan!

Vi har bokat in fasta avgångar med start 23/6. Priset är baserat på detta datum och vi kan snabbt ge er pris på övriga datum.

Priset avser avgången den 25/6. Med reservation mot slutförsäljning och förändringar i valutor, skatter etc.
Priset är baserat på att 8 personer reser tillsammans.

Mer fakta om Kroatien:

Kroatien ligger beläget i hjärtat av Europa på den vackra Adriatiska kusten och gränsar till Italien, Slovenien och Ungern. På en kuststräcka av ca 250 sjömil mellan Pula i nordväst och Dubrovnik i sydost ligger mer än 1100 öar. Här finns även många skyddade vikar som är perfekta natthamnar. I flera hamnar finns fasta bojar att förtöja vid och även i de minsta vikarna finns ofta en liten familjerestaurang som serverar goda middagar.

Under de senaste åren har Kroatien blivit mer och mer intressant för resenärer över hela världen inte minst för de som vill segla. En stor anledning är att det finns mer än 1000 öar. Detta gör området till en idealisk seglardestination med all dess kulturella och naturliga mångfald – Unescos bevarade platser såsom Dubrovnik, Trogir eller Split, renässansarkitekturen på Hvar eller Korcula, typiska dalmatiska orörda byar på Vis eller Brac, naturparken på ön Mljet. Dessa platser är bara några av höjdpunkterna när du seglar i Kroatien.Välkommen att segla i Kroatien med Navigare Moments!

Detta ingår

  • Flyg t/r med Norwegian från Köpenhamn
  • Flygskatter
  • Sun Odyssey 439 (byggår 2012-2014)
  • All-inclusive pack
  • 'Boka tidigt'-rabatt

Prisindikation: 8 136kr per person


Mer fakta om Segling i Kroatien

Segla i Kroatien - mer generell information

Adriatic Club International (ACI) är benämningen på en kedja av 21 marinor utmed hela kusten som är organiserade på samma sätt. Dessa tillhandahåller bra service för dig som seglar, med duschar, el, vatten, väderprognoser och en reception som är öppen kl 8-20. En hamnvakt tar alltid emot och anvisar plats samt hjälper till att förtöja aktern mot bryggan och lyfta upp pickup-linan som man förtöjer med i fören. Det finns även många privata hamnar som liknar ACI-marinorna, men med en något lägre servicegrad. Priset för att ligga i en ACI-marina med en 44-fots båt är ca 350 kronor per dygn. I de privata hamnarna är priset oftast lägre.

Några av de mest kända turistorterna längs den dalmatiska kusten är Dubrovnik, Split, Porec och Trogir, alla noterade på UNESCO: s världsarvslista.

Prislista för Navigare Yachting 2017

Prislista Navigare Yachting 2017 (klicka för att öppna i nytt fönster)

Kontakta oss gärna för fler förslag, då vi samarbetar med ett stort nätverk av operatörer!

Vänligen observera att vi ofta skickar ut förslag från ett flertal olika operatörer, där villkoren kan skiljas åt. Om ni finner något oklart står vi till förfogande.

Tilläggspaket

Följande paket kan bokas endast på Navigares egna båtar. För information om andra båtar, hör med oss.

VIP-paket
Detta paketet inkluderar att båten är redo för incheckning klockan 13:00 på ankomstdagen. Ombord välkomnas ni av kylda drycker.
Pris €159

Adrenalin-paket
För dem som har svårt för att sitta still i båten! Inkluderar en ribb med 50 hp motor, två stora badringar, 1 wakeboard samt 1 par vattenskidor.
Pris €899 +€150 deposition

Extra lakan/handdukar
€5 per set

Gennaker
€150 per vecka + €150 deposition

Mantågsnät
€100

Stand up paddle board
€100

Kajak 
€80

Vänligen kontakta oss vid beställning.

Segla med skeppare och värdinna

Att segla med vår professionella personal ombord ger er en extra guldkant på semestern! Våra duktiga skeppare och värdinnor kommer till viss del från Skandinavien och innan anställning måste de gå igenom vår skola med godkänt betyg. Vi anställer även ett antal mycket duktiga lokala skeppare och värdinnor .

Ni planerar seglingen tillsammans och skepparen föreslår de finaste vikarna och de bästa hamnarna. Skepparen har det fulla seglingsmässiga ansvaret för båten och du som kund behöver inte ha dokumenterad seglingserfarenhet.

Att segla med besättning ger dig också större valfrihet. Du och dina vänner kan aktivt delta i seglingen eller bara åka med och njuta.

Hos oss kan du hyra en skeppare som tar hand om er under hela seglatsen.

Ni kommer i kontakt med er skeppare några dagar i förväg för att få hjälp och tips inför planeringen av seglingen. Att majoriteten av våra skeppare är skandinaver underlättar den sociala biten under en semester.

Värdinnan ser till att all mat inhandlas, dukar fram frukost och lunch, serverar tilltugg och ser till att båten är i fint skick.

Kontakta oss idag för att få ett aktuellt pris för vad skeppare/värdinna kostar.

Segla med barn i Kroatien

Att segla med barn är fantastiskt!

Bara för att man har skaffat familj behöver man inte tacka nej till det goda i livet. Egentligen är det ingen större skillnad att segla med barn men man måste dock se till att barnen lär sig att tycka om att vara ute på havet och båten och att alla i besättningen har rätt attityd till båtliv från början. Besättningen måste ställa in sig på att det inte alltid blir som planerat.

Lite tips och råd om hur man bör agera ombord när man seglar med barn:

Flytväst
Flytväst är extra viktigt när det gäller barn även om de är simkunniga och vattnet är varmt i Medelhavet. Små barn och icke simkunniga skall ha självrätade västar.

När barnen befinner sig nere i båten kan det vara ok att ta av sig flytvästen om väderförhållandena är goda.

Tänk även på att barnen ska ha flytväst när de springer på bryggorna – när man minst anar det kan olyckan vara framme.

Navigare Group tillhandahåller barn-flytvästar, detta måste dock meddelas i förväg, vid ifyllade av besättninglistan där ni anger barnens vikt och ålder.

Sjösjuka
Normalt sett så klarar sig barnen riktigt bra från sjösjuka men det är precis som med oss vuxna, vissa påverkas inte av sjön medan andra gör det. Är det mycket sjö kan det vara bra att barnen sitter i sittbrunnen ute i friska luften och inte nere i båten. Mätta och belåtna brukar det inte vara några problem.

Rutt
När ni planerar er rutt och ska segla med barn kan det vara bra att ha en plan B ifall att något oförutsett skulle hända. När man har barn ombord är det de som får sätta tempot.

Mantågsnät
Om man har riktigt små barn kan det vara en idé med mantågsnät, detta måste meddelas i god tid innan avresa. Det är ett bra skydd om barnen leker eller solar på däck. (Det tillkommer en extra kostnad för detta – hör av er så berättar vi mer)

Underhållning
Det vara en bra idé att ta med en kompis, två barn leker bättre än ett. Ta gärna med barnens favoritleksaker och böcker ombord så att de har något att underhålla sig med.

De större barnen brukar vilja använda jollen. Detta är naturligtvis en bra skola till att lära sig grunderna i båtliv. Man ser ofta barn som buskör. Var noga med att lära barnen att ta hänsyn.

Cyklop är bra underhållning när man ligger i en naturvik. Var noga med att hålla uppsikt bara. När barnen ligger i vattnet är det också viktigt med solskydd då solen tar extra hårt i vattnet, det kan till och med vara bra om barnet har t-shirt på sig.

Överhuvudtaget är det viktigt att smörja in sig ordentligt, solen tar mer än vad man tror. Använd solglasögon och keps för att skydda ögonen mot solens farliga strålar.

När man är ute på sjön kan man ibland glömma att dricka ordentligt – drick mycket vatten även när du inte känner dig törstig! Ha halvlitersflaskor med namn på, så håller ni koll att alla dricker.

Proviantering

Vi kan även erbjuda möjligheten att få provianten levererad direkt till båten.

Önskar ni förbeställa varor kan ni göra det genom att fylla i ett formulär. Kontakta oss om ni inte har fått den skickad till er!

Mer information om basen i Trogir

Starta din segling från vackra Trogir, som ligger endast 10 min från Splits flygplats!

Här har Navigare nu sin hemmabas och det är en fantastiskt fin marina där man mycket väl kan spendera en dag och utforska den vackra UNESCO-skyddade staden eller kanske ta ett dopp i poolen på marina-området.

Det går taxibåtar från marinan till centrala Trogir som endast tar 5 minuter. En mycket passade utgångspunkt för alla olika segelsällskap!

Transferpriset är 20 € för en taxi (4 personer) eller 40 € för en minibuss (5-8 personer) från Splits flygplats.

Från Zadars flygplats är priset 155 € för en minibuss (5-8 personer).

Transfer mellan Dubrovnik och Trogir kostar 290 € för en minibuss enkel väg (5-8 personer).

Mer information om Split/Kastelabasen

Utefter kuststräckan mellan Trogir och Split ligger den vackra orten Kastela, där Navigare tidigare hade en bas.

Vill man utgå härifrån kan vi såklart ordna detta, antingen själva eller via samarbetspartners.

Från flygplatsen i Split tar det bara 15 minuter med transfer till marina Kastela. Du befinner dig nu i hjärtat av den Kroatiska övärlden, alltså nära nog idealiskt för att starta och sluta seglingen.

Styr du åt sydost väntar stora gröna öar. Öarna ligger med korta avstånd, närmaste ö ligger sällan längre bort än 10-15 sjömil.

Att segla mellan långsmala öar som ligger omlott känns som att segla på skyddande
fjärdar, trots att det öppna havet ligger strax utanför. Här lockar framför allt de gamla hamnstäderna Hvar, Korcula, Dubrovnik. Det finns även gott om naturhamnar att ankra i.

Pris från Split flygplats till marina Kastela kostar cirka 25 EURO/ taxi för fyra och 45 EURO/ taxi för max 8 personer.

Zadars flygplats- KASTELA: 140 EUR upp till 8 personer

Mer information om basen i Sibenik

Staden Sibenik är känd för sin av UNESCO skyddade katedral St James (St Jakov), sina medeltida fästningar och för sina nationalparker, vattenfallen i Krka och Kornati skärgården.

Kornati har blivit utsedd till världens bästa seglingsdestination av National Geographic!

Navigares har tidigare haft en bas i Marina Mandalina i Sibenik. Detta är en ultimat utgångspunkt för segling i Kornati. Den mycket vackra och unika skärgården breder ut sig med både ett naturreservat och en marin nationalpark i området.

Öarna upplevs som karga, sockertoppslika
och långsmala med en beigeaktig färg som står i skarp kontrast till det blå havet och himlen. Området erbjuder mycket inomskärssegling med gott om små hamnar och vikar (inträde).

Valuta

Officiella valutan i Kroatien är Kuna.

Utländska valutor kan växlas på växlingskontor, banker, postkontor, de flesta marinor, turistbyråer och hotell.

Alla större kreditkort (VISA, Master Card, AMEX, Diners) accepteras i affärer och på de flesta restauranger.

Turistskatt i Kroatien

Den 15:e December 2008 beslutade det kroatiska parlamentet att införa Turistskattelagen vilken satts i verket 1a januari 2009. Lagen innebär en förändring på så sätt att de skatter som tidigare samlades in i marinorna nu ska samlas in på förhand direkt av charteroperatören.

Praktiskt för våra kunder innebär detta att varje kund måste betala turistskatt om 9 HKN/person/dag (ca 1 EURO). Detta ska betalas till charteroperatören (företaget ni hyr båten av exempelvis Navigare Moments) för hela perioden vid ankomst.

Enda undantaget är för barn under 12 år och handikappade (min. 70%), för vilka man inte betalar turistskatt.

Vi vill understryka att dessa pengar inte är någon inkomst för charterbolagen utan något de måste samla in p.g.a. den nya lagen.

Restauranger

Vi har bra koll på restauranger i Kroatiska seglingsvatten. Vi berättar gärna mer i samband med att ni bokar er seglingsbåt.

Hotell

Navigare Moments är en fullservice resebyrå som nu kan erbjuda bra hotell-lösningar för alla som vill stanna ett par extra nätter i Kroatien.


Bokningsförfrågan


Seglingspaket i Kroatien


Liknande Resor

Segling med Svenska Kryssarklubben i Karibien

Exotisk eskadersegling till Karibiens pärlor under den absolut bästa tiden på året, 8-23 februari 2020.


Hyra segelbåt | Karibien

Resa med SeaDream Yacht Club

"It´s Yachting, not cruising".


Kryssning | Star Clippers

Upplev Karibien ombord Lagoon 560

Njut av en veckas semester ombord på en av våra finaste katamaraner i BVI, Karibien!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Kryssning med Lagoon 560 i Kroatien

Njut av en veckas semester ombord på en av våra finaste katamaraner i Kroatien!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Kabincharter i Kroatien

Segla mellan vingårdar och citronplantage, upplev kristallklara laguner och mysiga familjetavernor tillsammans med internationella gäster.


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Seglingsresa i Karibien

Följ med till andra sidan jorden med oss och upplev de makalöst vackra Brittiska Jungfruöarna!


Hyra segelbåt | Karibien

Avkopplande segling i Lefkas

Den Joniska övärlden i Grekland är med sina välkända öar Korfu, Lefkas och Zakynthos ett fantastiskt område att trivas i.


Grekland | Hyra segelbåt | Medelhavet

Segla i Montenegro & södra Kroatien

Att långstamt glida fram längs med Kotorbukten är fantastiskt avkopplande med de massiva bergen som reser sig längs med sidorna. Att kombinera Montenegros lilla kustremsa med segling i södra Kroatien är en perfekt kombination för alla seglare.


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet | Montenegro

Spontana bad i Sporaderna

Njut av ljumma vårvindar och starta sommarsäsongen med att åka ner till Grekland.


Grekland | Hyra segelbåt

Kryssa i Kroatien

Segla en vecka tillsammans med familj och vänner!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet