Spontana bad i Sporaderna

Njut av ljumma vårvindar och starta sommarsäsongen med att åka ner till Grekland.

Många vill åka båt eller bada här
Grekland är välkända för sina fiskeöar
Företagssegling Grekland
Fint dukat med maträtter från det grekiska köket
Det finns många med segelbåtar längs vattnet
Ännu en vacker solnedgång
Fina bostäder med havsutsikt
Hit kan du resa om du vill ut på havet

Skiathos & Skopelos levererar

I försäsong har ni möjligheten att uppleva ett lugnare och och mer fridfullt Grekland med färre besökare och ändå behagligt väder.

Det klassiska resmålet Grekland är svårt att tröttna på. Oavsett om man är novis på landet eller har rest dit i 30 år, finns det alltid något nytt att upptäcka.

Övärlden med sina ca 1400 öar är många seglares favoritdestination och vi på Navigare Moments kan tillgodose dessa behov efter att ha sålt resor dit under många år. Vi vet var guldkornen finns och hjälper er gärna med att sätta samman en resa som passar era önskemål.

Nu är det snart 8 år sedan filmen “Mamma Mia” gick upp på biograferna i Sverige, men öarna där allt spelades in är fortfarande riktiga pärlor att besöka. Framförallt med segelbåt!

Kombinera häftigt nattliv i Skiathos med lugna sandstränder längs Skopelos. Njut av fantastiska badvatten och hitta undangömda vikar som ger ett lyckorus! Alonissos med tillhörande öar är makalöst vackra, bjuder på kristallklart vatten och är ett naturskyddsområde.

Från Skiathos i Sporaderna som ligger öster om Aten, kan ni kan göra stopp vid sandgula stränder, ljuvliga vikar, historiska hamnstäder och underbara fiskebyar. Området är lättseglat med korta distanser mellan öarna. På en vecka hinner ni med samtliga större öar i som exempelvis Skopelos, Alonissos och Skiathos. För er som föredrar lite längre etapper hinner man även ner till Skiros på en vecka.

Sun Odyssey 379 är perfekt segelbåt för max 8 personer med 3 dubbelkabiner. Båten anses vara välbalanserad och enkel att segla även för de som inte har så stor erfarenhet av segling.

Vi kan varmt rekommendera att ni bokar en skeppare och/eller värdinna för optimal lyx ombord.

Priset till höger avser avgång den 20 maj, en vecka och är det totala priset för båthyran oavsett antal personer ombord. Med reservation mot slutförsäljning och förändringar i valutor, skatter etc. Slutstädning och eventuella extra tillbehör tillkommer.

Självklart tar vi gärna fram förslag till er på andra datum eller båtönskemål!

Eftersom vi är en fullskalig resebyrå hjälper vi er gärna med att boka flyg, transfer och eventuella hotellnätter.

Kolla in den här fantastiska filmen som vår stamkund Douglas Ihre skickade till oss efter deras senaste resa. Tack!

Detta ingår

  • Båthyra en vecka ombord
  • Fullt utrustad båt
  • Jolle

Prisindikation: 17 267 SEK


Mer fakta om Segling i Grekland

Snabbfakta

  • Många seglingsområden
  • Varierad segling
  • Låga priser - minimala hamnavgifter
Segla i Grekland - mer generell information

Vi förmedlar segelbåtar och katamaraner från ett flertal operatörer som är kända för att hålla hög kvalitet och välunderhållna båtar.

Grekland har lättnavigerade vatten och det som krävs för att få hyra båt är ett internationellt kustskepparintyg.

Majoriteten av våra seglingar sker från Aten med omnejd, men även Joniska öarna, Dodekaneserna och Sporaderna. Start- stopdatum är normalt lördag-lördag i branschen men undantag är möjliga såsom 10-dagars båthyra.

Mer fakta om Saroniska övärlden:
Öarna ligger strax söder om Aten, i ett underbart område på Peloponnesos östkust, och alla öar med sin speciella charm. Namnet sägs komma från den mytiske kungen Saron, och enligt legenden fanns här sex portar till underjorden.
De viktigaste av de bebodda öarna är Salamis (där den grekiska flottan besegrade den persiska i slaget vid Salamis), Egina, Agistri och Poros. Öarna Hydra och Dokos, som ligger bortom den nordöstra udden av Peloponnesos (tekniskt sett mellan den Saroniska bukten och Argolisbukten) inkluderas ibland i de Saroniska öarna. Många fastlandsgreker har semesterboenden på de Saroniska öarna.

Prislista för Navigare Yachting 2017

Prislista Navigare Yachting 2017 (klicka för att öppna i nytt fönster)

Kontakta oss gärna för fler förslag, då vi samarbetar med ett stort nätverk av operatörer!

Vänligen observera att vi ofta skickar ut förslag från ett flertal olika operatörer, där villkoren kan skiljas åt. Om ni finner något oklart står vi till förfogande.

Tilläggspaket

Följande paket kan bokas endast på Navigares egna båtar. För information om andra båtar, hör med oss.

VIP-paket
Detta paketet inkluderar att båten är redo för incheckning klockan 13:00 på ankomstdagen. Ombord välkomnas ni av kylda drycker.
Pris €159

Extra lakan/handdukar

€5 per set

Gennaker
€150 per vecka + €150 deposition

Mantågsnät
€100

Stand up paddle board
€100

Kajak 
€80

Vänligen kontakta oss vid beställning.

Segla med skeppare och värdinna

Att segla med vår professionella personal ombord ger er en extra guldkant på semestern! Våra duktiga skeppare och värdinnor kommer till viss del från Skandinavien och innan anställning måste de gå igenom vår skola med godkänt betyg. Vi anställer även ett antal mycket duktiga lokala skeppare och värdinnor .

Ni planerar seglingen tillsammans och skepparen föreslår de finaste vikarna och de bästa hamnarna. Skepparen har det fulla seglingsmässiga ansvaret för båten och du som kund behöver inte ha dokumenterad seglingserfarenhet.

Att segla med besättning ger dig också större valfrihet. Du och dina vänner kan aktivt delta i seglingen eller bara åka med och njuta.

Hos oss kan du hyra en skeppare som tar hand om er under hela seglatsen.

Ni kommer i kontakt med er skeppare några dagar i förväg för att få hjälp och tips inför planeringen av seglingen. Att majoriteten av våra skeppare är skandinaver underlättar den sociala biten under en semester.

Värdinnan ser till att all mat inhandlas, dukar fram frukost och lunch, serverar tilltugg och ser till att båten är i fint skick.

Kontakta oss idag för att få ett aktuellt pris för vad skeppare/värdinna kostar.

Segla med barn i Grekland

Att segla med barn är fantastiskt!

Bara för att man har skaffat familj behöver man inte tacka nej till det goda i livet. Egentligen är det ingen större skillnad att segla med barn men man måste dock se till att barnen lär sig att tycka om att vara ute på havet och båten och att alla i besättningen har rätt attityd till båtliv från början. Besättningen måste ställa in sig på att det inte alltid blir som planerat.

Lite tips och råd om hur man bör agera ombord när man seglar med barn:

Flytväst
Flytväst är extra viktigt när det gäller barn även om de är simkunniga och vattnet är varmt utomlands. Små barn och icke simkunniga skall ha självrätade västar.

När barnen befinner sig nere i båten kan det vara ok att ta av sig flytvästen om väderförhållandena är goda.

Tänk även på att barnen ska ha flytväst när de springer på bryggorna – när man minst anar det kan olyckan vara framme.

Navigare Group tillhandahåller barn-flytvästar, detta måste dock meddelas i förväg, vid ifyllade av besättninglistan där ni anger barnens vikt och ålder.

Sjösjuka
Normalt sett så klarar sig barnen riktigt bra från sjösjuka men det är precis som med oss vuxna, vissa påverkas inte av sjön medan andra gör det. Är det mycket sjö kan det vara bra att barnen sitter i sittbrunnen ute i friska luften och inte nere i båten. Mätta och belåtna brukar det inte vara några problem.

Rutt
När ni planerar er rutt och ska segla med barn kan det vara bra att ha en plan B ifall att något oförutsett skulle hända. När man har barn ombord är det de som får sätta tempot.

Mantågsnät
Om man har riktigt små barn kan det vara en idé med mantågsnät, detta måste meddelas i god tid innan avresa. Det är ett bra skydd om barnen leker eller solar på däck. (Det tillkommer en extra kostnad för detta – hör av er så berättar vi mer)

Underhållning
Det vara en bra idé att ta med en kompis, två barn leker bättre än ett. Ta gärna med barnens favoritleksaker och böcker ombord så att de har något att underhålla sig med.

De större barnen brukar vilja använda jollen. Detta är naturligtvis en bra skola till att lära sig grunderna i båtliv. Man ser ofta barn som buskör. Var noga med att lära barnen att ta hänsyn.

Cyklop är bra underhållning när man ligger i en naturvik. Var noga med att hålla uppsikt bara. När barnen ligger i vattnet är det också viktigt med solskydd då solen tar extra hårt i vattnet, det kan till och med vara bra om barnet har t-shirt på sig.

Överhuvudtaget är det viktigt att smörja in sig ordentligt, solen tar mer än vad man tror. Använd solglasögon och keps för att skydda ögonen mot solens farliga strålar.

När man är ute på sjön kan man ibland glömma att dricka ordentligt – drick mycket vatten även när du inte känner dig törstig! Ha halvlitersflaskor med namn på, så håller ni koll att alla dricker.

Proviantering

Vi kan även erbjuda möjligheten att få provianten levererad direkt till båten.

Önskar ni förbeställa varor kan ni göra det genom att fylla i ett formulär. Kontakta oss om ni inte har fått den skickad till er!

Mer information om Navigare Yachtings bas i Lavrion

I en mycket välskött och praktisk hamn bara 30 minuter från flygplatsen i Aten har Navigare Yachting sin huvudbas med ett 30-tal segelbåtar. Här möts ni av kunnig personal som hjälper er att få en bra start på er seglingssemester.

Navigare har numera en egen busslinje mellan Atens flygplats och hamnen i Lavrion som avgår 1 gång per timme under lördagarna! Priset är 12 € per person.

I samband med bokning får ni en bekräftelse från oss där fyller ni in ankomst- och avreseinformation samt antal som önskar transfer och därmed bokas detta till er. Boka gärna er transfer i samband med att ni gör båtbokningen!

Vänligen observera att även om ni ej beställer transfer genom oss så behöver vi veta er ungefärliga ankomsttid!

Taxi från Atens flygplats till Lavrion kostar 55 €/fyra personer (per bil). Det går även att boka minibuss (max 17 personer) för 110 €. Önskar ni transfer från andra orter ber vi er meddela oss detta så tar vi kontakt med er gällande pris.

Vid beställd transfer körs ni direkt till båten.

Bas information Lavrio 2015.06.01

Valuta

Officiella valuta i Grekland är euro.

Utländska valutor kan växlas på växlingskontor, banker, postkontor, de flesta marinor, turistbyråer och hotell.

Alla större kreditkort (VISA, Master Card, AMEX, Diners) accepteras i affärer och på de flesta restauranger.

Hotell

Navigare Moments är en fullservice resebyrå som nu kan erbjuda bra hotell-lösningar för alla som vill stanna ett par extra nätter i Grekland.


Bokningsförfrågan


Spontana bad i Sporaderna


Liknande Resor

Segling med Svenska Kryssarklubben i Karibien

Exotisk eskadersegling till Karibiens pärlor under den absolut bästa tiden på året, 8-23 februari 2020.


Hyra segelbåt | Karibien

Resa med SeaDream Yacht Club

"It´s Yachting, not cruising".


Kryssning | Star Clippers

Upplev Karibien ombord Lagoon 560

Njut av en veckas semester ombord på en av våra finaste katamaraner i BVI, Karibien!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Kryssning med Lagoon 560 i Kroatien

Njut av en veckas semester ombord på en av våra finaste katamaraner i Kroatien!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Kabincharter i Kroatien

Segla mellan vingårdar och citronplantage, upplev kristallklara laguner och mysiga familjetavernor tillsammans med internationella gäster.


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet

Seglingsresa i Karibien

Följ med till andra sidan jorden med oss och upplev de makalöst vackra Brittiska Jungfruöarna!


Hyra segelbåt | Karibien

Avkopplande segling i Lefkas

Den Joniska övärlden i Grekland är med sina välkända öar Korfu, Lefkas och Zakynthos ett fantastiskt område att trivas i.


Grekland | Hyra segelbåt | Medelhavet

Segla i Montenegro & södra Kroatien

Att långstamt glida fram längs med Kotorbukten är fantastiskt avkopplande med de massiva bergen som reser sig längs med sidorna. Att kombinera Montenegros lilla kustremsa med segling i södra Kroatien är en perfekt kombination för alla seglare.


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet | Montenegro

Kryssa i Kroatien

Segla en vecka tillsammans med familj och vänner!


Hyra segelbåt | Kroatien | Medelhavet